• Rond on Ice Curling

    Rene van den Brandt
  • Rond on Ice Curling

    Rene van den Brandt

Het Rond on Ice

HOUTEN Van zaterdag 15 december 2018 tot en met zondag 6 januari 2019 is er weer "Rond on Ice" op Het Rond. Drie weken lang is er weer schaatspret op de schaatsbaan van 25 bij 12,5 meter. De ijsbaan vóór en dóór Houten! 

Schaatspret staat voorop, er worden daarnaast weer allerlei activiteiten georganiseerd. De basisschoolleerlingen kunnen weer schoolschaatsen. Er wordt een dak over de ijsbaan geplaatst zodat gedurende de hele periode geschaatst kan worden. 

De Stichting Rond on Ice krijgt de hulp van vele vrijwilligers. Het Houtens bedrijfsleven ondersteunt het "Rond on Ice' en het de goede doelen: de Houtense sportverenigingen en de Nierstichting!

INSCHRIJVEN VOOR CURLING De eerste teams hebben zich inmiddels ingeschreven voor de Rond on Ice Curling competitie. Want ook dit jaar wordt de Rond on Ice ijsbaan in de avonduren van maandag t/m donderdag goed benut; onder andere met de Curling competitie voor particulieren en bedrijven. Na het succes van vorig jaar wordt deze Curling competitie voor de tweede keer gespeeld; een ludieke activiteit en serieuze bezigheid, maar wel met een leuke twist.

Gezellig actief bezig zijn op het ijs, zonder de schaatsen onder te binden. Curling is een niet alledaagse ijssport waarvoor je niet hoeft te kunnen schaatsen, waarvoor je geen ervaring hoeft te hebben, noch sportief hoeft te zijn. Een sport dus voor iedereen en zeer geschikt om op een ongedwongen wijze relaties te ontmoeten en nieuwe mensen te leren kennen.

Langzaam glijdend nadert de curlingsteen de cirkels. Een goede worp, maar is het goed genoeg om de tegenstander te verslaan? Strategie, of toch een tikkeltje geluk? Elk team wordt twee speelavonden ingedeeld. De teams die doordringen tot de finale, spelen op zaterdag 5 januari 2019 voor de Rond on Ice Curlingcup. Deelname staat vrij voor iedereen, als je per speelavond maar een team op de been brengt van minimaal 4 en maximaal 6 personen.

De strijd om de Curling cup leidt tot de finale in het laatste weekend op zaterdag 5 januari 2019. Uiteindelijk kan er maar één team de winnaar zijn binnen deze competitie en dat team mag zich een jaar lang de winnaar noemen van de Rond on Ice Curling competitie. Inschrijven en informatie via www.rondonice.nl