• Rode Kruis Houten

    Rode Kruis Houten
  • Rode Kruis Houten

    Rode Kruis Houten

Het Rode Kruis verlegt de koers

HOUTEN De afgelopen jaren heeft het Nederlandse Rode Kruis de koers verlegd van welfare activiteiten naar hulp in noodsituaties, preventie en EHBO. In Houten had je de koffie-ochtend en de knutselmiddag in Schalkwijk. In het licht van deze koers verlegging is hier nu een einde aan gekomen. Inmiddels zijn er andere partijen die kunnen zorgen voor deze activiteiten, inclusief de nodige vrijwilligersinzet.

RODE KRUIS HOUTEN De lokale Rode Kruis afdeling Houten breidt haar activiteiten uit met hulpverlening op sportevenementen en dance events. Ook steunt men ontwikkelingsprojecten. Bijvoorbeeld de samenwerking tussen leerlingen van College de Heemlanden en die van middelbare scholen in de regio Kaapstad. De promotie van plasticvrije waterbidons voor schoon drinkwater in Ivoorkust is een ander voorbeeld.

AFSCHEID VRIJWILLIGERS In juni heeft de laatste koffie ochtend plaatsgevonden, en het afscheid had een droevig maar ook en feestelijk tintje, hierbij waren de Rode Kruis vrijwilligers van de koffie-ochtend Houten en de knutselmiddag Schalkwijk voor het laatst bijeen. Het bestuur van het Rode Kruis afdeling Houten was daarbij aanwezig om hen voor de laatste keer te bedanken voor al het werk wat zij hebben verricht.

HULP AAN MENSEN IN NOOD Al 150 jaar biedt het Rode Kruis hulp aan mensen in nood, zonder onderscheid. Die opdracht vormt de unieke kern van het Rode Kruis. We helpen mensen, zorgen dat zij beter voorbereid zijn op noodsituaties en dat zij in noodsituaties zelfredzamer zijn én we maken mensen ervan bewust dat zij ook anderen kunnen helpen. Als humanitaire hulporganisatie streven we ernaar dat onze hulp relevant is, de gevolgen van een (acute, fysieke) noodsituatie voorkomt, tijdelijk is en is gericht op de eigen kracht.