• Kersenfestival Cothen

Het Kersenfestival Cothen 29 en 30 juni

COTHEN Zaterdag 29 juni en zondag 30 juni a.s. kersenfestival in de boomgaard van Theo en Martine en Erik Vernooij Groenewoudseweg 18 te Cothen. Dit jaar wordt het Kersenfestival Cothen voor de 19e keer georganiseerd.

Door de jaren heen is het Kersenfestival een begrip geworden in de Kromme Rijnstreek en komen de bezoekers uit alle windstreken van het land, om de sfeer van de kersentijd te beleven en kennis te maken met alle facetten van de kersenteelt. De vertrouwde kersenmarkt met vele kramen ontbreekt ook dit jaar niet. Er is een gevarieerd aanbod van producten die passen bij het landelijke karakter van de markt. Voor de kinderen is er een speciaal kinderplein met springkussens. De KERS-express rijdt natuurlijk door de boomgaard en er kunnen mooie prijzen worden gewonnen bij het kersenpitspugen. De opbrengst is bestemd is voor de jeugdafdeling van voetbalvereniging SVF uit Cothen.

Dit jaar ontbreken voor het eerst de roofvogels. Gelukkig kunnen er op de mobiele kinderboerderij dieren geaaid en geknuffeld worden. Onze Kersenkoningin en Kersenprinses ontvangen de hoogheden uit de regio en openen officieel het Kersenfestival. Net als voorgaande jaren ontbreken de verschillende demonstraties niet, zoals de kersen ontpitmachine en de demonstratie van de Jachthonden. We veilen 'live' in de veilingzaal van Het Kersenmuseum. Met het drukken op de knop bepaald u de prijs die u betaald. Dit alles wordt opgeluisterd door gevarieerde muziekoptredens, want het is feest in de boomgaard. Op zaterdag houden de historische tractorclub en de paardenaanspanningen op het festivalterrein hun pauze en kunnen tractoren en paarden met rijtuigen van dichtbij worden bewonderd. U kunt genieten van optreden van het Wijkse Shantykoor en Blaaskapel Blaasvaak blaast aan het eind van de middag de kersen uit de bomen. Op zondag zijn er optredens van Muziekvereniging Excelsior, Popkoor Ome Ko'or en The Jonkees sluiten het festival af.

Tussen al die activiteiten door kunt u heerlijk genieten van allerlei kersenproducten, zoals kersenijs, kersenbier, maar natuurlijk vooral van de kersen! De toegang is gratis, dat geldt ook voor het parkeren. Op beide dagen bent u welkom van 10.30 – 17.00 uur. Meer informatie op www.kersenfestival.nl of op Facebookpagina/kersenfestivalcothen.