• Het debuut

    Paul Rondags

Het Debuut

1 voorstelling, 2 makers en 15 regisseurs

HOUTEN Ieder jaar heeft Aan de Slinger een avond voor jong theatertalent: Het Debuut. Op 12 oktober spelen Tarik Moree (1996) en Tim Olivier Somer (1993), afgestudeerd aan de Toneelacademie Maastricht, hun voorstelling 'My dinner with....'. Het verhaal: regisseur André en acteur Wally hebben afgesproken in een restaurant. Een alledaagse plek waar Wally luistert naar André's tot de verbeelding sprekende gedachten. Voor deze voorstelling werkten Moree en Somer met maar liefst 15 regisseurs, die elk een scene voor hun rekening nemen. Van Marcus Azzini tot Lotte Bos & Annechien de Vocht (YoungGangsters) en Alex Klaasen. "Een heus acteerfestijn, waarin ze zich met grote overgave en intelligentie aan compleet verschillende speelstijlen overgeven." (Theaterkrant) Zie www.aandeslinger.nl voor meer info en tickets.

VERDER IN DE SLINGER De literaire klassieker 'Van de koele meren des doods' is door regisseur Ger Thijs bewerkt voor toneel. Het verhaal over een gevoelige, intelligente vrouw uit een aristocratisch milieu staat in het theater op donderdag 4 oktober. Zaterdag 6 oktober vanaf 20.30 uur staat de Kleine Zaal van Aan de Slinger in het teken van gitaren, met Anton Goudsmit, Robin Nolan en de Houtense gitarist Marc van Vugt.

Een paar dagen later, op 11 oktober, komt Jan Rot met zijn nieuwe band. Ze spelen zijn beste eigen nummers en prachtvertalingen van hits van onder andere Springsteen, Randy Newman en de Stones.

De Vlaamse cabaretier Pieter Verelst, in 2016 winnaar van Cameretten, vertelt ons op 13 oktober klinkklare nonsens en absurde verhalen.

'Mercury Rising' en Peter Heerschop zijn uitverkocht, 'Mata Hari' is afgelast. Zie www.aandeslinger.nl.

FILMPROGRAMMA Op 4 en 5 oktober draait de ijzersterke Deense thriller 'Den skyldige'. Een onweerstaanbare film: alle actie speelt zich af in één ruimte, een 112-meldkamer. "Je houdt 85 minuten je adem in", schreef NRC (4*). De week erna, dinsdag 9 oktober, draait 'Tampopo', een Japanse film waarin alles wat het leven de moeite waard maakt, wordt gevierd en bezien vanuit voedsel. "Over de Japanse hang naar perfectie, waarin het draait om de juiste ingrediënten en technieken." (5* Trouw). Op 11 en 12 oktober draait het tragische liefdesverhaal 'Sir' dat zich afspeelt in het milieu van Indiase rijkeluiskinderen.

Tickets en meer informatie www.aandeslinger.nl

WIN GRATIS KAARTEN ’t Groentje geeft twee vrijkaarten weg voor 'Het Debuut' op12 oktober om 20.15 uur. Wilt u hier graag naar toe, mail dan voor maandag 8 oktober 10 uur onder vermelding van ‘Debuut’ naar groentje@bdu.nl Uit de inzenders trekken we een winnaar. Deze krijgt een mail van de redactie.