• Meneer Baas viert zijn 102e verjaardag, hier met Burgemeester en mevrouw de Jong.

    Claudia Verbree

Henk Baas in de TV Show

SCHALKWIJK Iedereen in Schalkwijk, Tull en 't Waal en omstreken kent Henk Baas. Onder andere het gezicht van de Rabobank van vroeger.  

Op vrijdag 3 mei is hij te gast in de TV Show, waarin een gesprek met Ivo Niehe wordt uitgezonden.  te zien op NPO 1 om 21.30 uur. 

Naar aanleiding van zijn 102e verjaardag in maart vertelde hij: ,,Ik heb een heerlijke band met mijn kinderen", vertelt hij trots. ,,En een rustig leven."  Met 7 kinderen, 13 kleinkinderen en 10 (de 11e op komst) achterkleinkinderen heeft Henk Baas een rijk leven.  De heer Baas woont nog steeds zelfstandig op de Brink in zijn geliefde dorp Schalkwijk. Het gehoor en de ogen gaan wat achteruit, maar Henk Baas klaagt absoluut niet over zijn gezondheid. ,,Het zit in de genen dat oud worden", zegt hij lachend. ,,Mijn korte geheugen wordt wat slechter, maar van vroeger weet ik nog alles." Of er een geheim van ouder worden bestaat, kan hij niet uitsluiten, maar één ding weet hij zeker: ,,Wat je denkt, gebeurt ook. Je gedachten hebben een hele sterke invloed op alles. Blijf positief denken."

Schalkwijk staat bekend om een rijk verenigingsleven. Enkele daarvan danken hun oprichting aan de heer Baas. Zo ook de voetbalvereniging in 1930. In die tijd geen voetbalveld, maar de wedstrijden en trainingen waren gewoon in het weiland. ,,Eerst vlaaien scheppen en daarna spelen", lacht de heer Baas. Ook de carnavalsvereniging dankt de oprichting aan de heer Baas. ,,Ook al hou ik zelf niet van carnaval."