• De organisatie van de Senioren Zomerschool Houten (Koos en Ingrid ontbreken)

    Richard Thoolen

Hart voor senioren

Richard Thoolen

HOUTEN De organisatie van de Senioren Zomerschool Houten is weer druk bezig om de senioren van de gemeente in de zomer een aantrekkelijk programma te kunnen presenteren. Wat het programma precies gaat worden is nog niet bekend, maar het worden 25 leuke en interessante activiteiten die plaats zullen vinden in 6 weken, van maandag 16 juli tot en met zaterdag 25 augustus.

LAAGDREMPELIG Onder leiding van Annemieke Hoogenhout (voorzitter) en Peter Regtuijt (secretaris) worden de diverse activiteiten voorbereid door enthousiaste werkgroepjes. Hoogenhout: "Het vraagt veel voorbereiding om het voor de deelnemers zo aangenaam mogelijk te laten zijn. We moeten overal rekening mee houden en overal op voorbereid zijn."

Regtuijt: "Belangrijk is bijvoorbeeld dat we de kosten van deelname zo laag mogelijk houden. We werken met betrokken vrijwilligers die zich belangeloos inzitten. Maar ook zijn onze sponsoren belangrijk. We vergaderen iedere maand bij De Rooy Transport in 't Goy die een ruimte, koffie en thee om niet ter beschikking stelt. Hierdoor hoeven we geen kosten te maken voor vergaderen. Het programmaboekje wordt ook bekostigd door sponsoren."

Hoogenhout: "Ook ontvangen we veel steun van de 'Vrienden van de Zomerschool' , dat zijn mensen die ons en de senioren een warm hart toe dragen en ons financieel steunen. Nieuwe vrienden zijn overigens van harte welkom."

PROGRAMMABOEKJE Er zijn 25 activiteiten in voorbereiding. Voor iedere activiteit wordt er een datum en tijd gekozen en wordt er overlegd/onderhandeld met externe partijen. Regtuijt: "We willen rekening houden met senioren die slecht ter been zijn en het zoveel mogelijk rollator- en rolstoelvriendelijk opzetten. Dat betekent soms dat we ook apart vervoer moeten regelen. Daarnaast willen we de mensen ook voorzien van een hapje en een drankje. Ook hiervoor onderzoeken we verschillende mogelijkheden om het zo lekker maar ook goedkoop mogelijk te krijgen."

LUSTRUM De Senioren Zomerschool Houten bestaat dit jaar 10 jaar. In die 10 jaar is veel ervaring opgedaan met het organiseren van activiteiten voor senioren.

Er zijn 25 activiteiten in voorbereiding. Hier zitten vertrouwde succesnummers bij maar ook verrassende nieuwe activiteiten. Hoogenhout : "De organisatie bestaat zelf ook uit senioren, dus we kunnen goed inschatten welke activiteiten passen bij onze doelgroep."

Voor iedere activiteit wordt er een datum en tijd gekozen en wordt er overlegd/onderhandeld met externe partijen. Regtuijt: "We willen rekening houden met senioren die slecht ter been zijn en het zoveel mogelijk rollator- en rolstoelvriendelijk opzetten. Dat betekent soms dat we ook apart vervoer moeten regelen. Daarnaast willen we de mensen ook voorzien van een hapje en een drankje. Ook hiervoor onderzoeken we verschillende mogelijkheden om het zo lekker maar ook goedkoop mogelijk te krijgen."

Het programmaboekje wordt feestelijk gepresenteerd op vrijdag 25 mei waarna men zich kan gaan inschrijven.

Zie hiervoor de website www.zomerschoolplus.nl.