• De finalisten van het gemengd dubbelspel: Nicole Gruters, Frank Zwambag, Johan Middelweerd en Joke de Waal

    Joyce van Bentum

GTST beleeft grande finale

'T GOY Vorige week werd bij tennisclub 't Goy voor de 11e keer het GTST-toernooi gehouden, waarbij GTST staat voor Goy's Tennis Streek Toernooi. Na een week waarin deelnemers de sportieve strijd met elkaar aangingen werd zondag de finale gespeeld.

 door Richard Thoolen

DEELNEMERS Op de finaledag kwamen de beste tennissers in actie in het heren-, dames- en gemixt dubbelspel in de categorieën 5/6, 7 en 8/9. Aan het toernooi namen 123 mensen deel, waarvan driekwart niet uit eigen gelederen. Voorzitter Joop Middelweerd: ,,Men ziet hier waarin een kleine vereniging groot kan zijn. Vanuit de gehele omgeving komen spelers naar hier om deel te nemen aan dit toernooi. Dit komt door de voortreffelijke wijze waarop onze Activiteiten Commissie het organiseert."

DIVERSITEIT AC-lid Joke de Waal: ,,Het betreft een open-toernooi, wat inhoudt dat alle bij de KNLTB geregistreerde spelers mee mogen doen. Het leuke daarvan is dat er grote diversiteit aan koppels is. Zo werd de finale van de heren dubbel gespeeld door Brian Fronik van UVV-Utrecht en Frank Zwambag van De Doordraaiers tegen Sander Komijn die de voorzitter is van Atalanta en Paul Verweij van Schalkwijk. Dat zijn vier spelers van vier verschillende clubs die hier gezellig komen spelen. En om de gezelligheid nog verder te vergroten, drinken de heren voor iedere wedstrijd ook nog gezamenlijk een glaasje Ouzo."

GEZELLIGE SFEER AC-lid Jan Middelweerd: ,,Wij vinden het fijn om de mensen lekker te laten tennissen en het voor hen zo gezellig mogelijk te maken. " Dat het professioneel en gezellig is wordt door Monique de Gier uit Werkhoven onderschreven. ,,Wij komen hier graag vanwege de goede organisatie en het persoonlijk contact, de aandacht die men hier voor de spelers heeft." Monique weet samen met Debbie Wilhelmus-Lijffijt de finalepartij in de dames dubbel te winnen.

VOOR DE WINNAARS AC-lid Joyce van Bentum: ,,Ik vind het zo leuk dat spelers hier ieder jaar weer terug komen." Na iedere partij schiet Joyce de baan op om de finalisten te feliciteren met een bos bloemen, een glas bubbels en een enveloppe met inhoud. Verder maakt ze een foto die gelijk wordt meegegeven en een ereplaatsje krijgt in het clubhuis.

LOTERIJ Na afloop van het toernooi wordt er nog een loterij gehouden waarvan de opbrengst ten goede komt aan het Thomashuis waar mensen met een verstandelijke en/of meervoudige beperking liefdevol verzorgt worden. Joke: ,,Onze dank gaat uit naar lokale winkeliers die 57 mooie prijzen beschikbaar hebben gesteld." De loterij levert een bedrag op van €792,- dat middels een cheque wordt overhandigt aan Kees en Marja van Rooijen-Sturkenboom, zorgondernemers van het Thomashuis. Marja: ,,We zijn hier ontzettend blij mee en zullen het geld gebruiken om een dubbelstepapparaat voor in de tuin aan te schaffen." Meegekomen bewoners Vincent, Jos, Silvia en de tweeling Malinda en Mariëlle zijn daar ook blij mee. Zij staan aan de kant in het zonnetje van het tennis te genieten. Vier bewoners kijken naar het tennis, behalve Mariëlle. Mariëlle: ,,Nee, ik kijk niet. Ik ben blind, maar ik vind het wel leuk om naar tennis te luisteren." Zo geniet een ieder op zijn eigen manier van het spelletje.