Grote brand aan Herenweg verwoest snackbar, bovenwoningen en nagelstudio

Zo'n 30 bewoners (bewoners van de bovenwoningen en omwonenden) van wie de woningen werden ontruimd, zijn in restaurant de Roskam opgevangen. Daar zijn zij onder andere door loco-burgemeester Michiel van Liere geïnformeerd. Ook werd ondersteuning geboden door medewerkers van het Rode Kruis.

De brandweer vermoedt dat het vuur is veroorzaakt door een kacheltje in de nagelstudio.

De brand ging gepaard met veel rook. Omwonenden kregen onder meer via een NL Alert-melding het advies om uit de rook te blijven en ramen en deuren gesloten te houden. Bij de brand is geen asbest aangetroffen.

De bewoners van de bovenwoningen kunnen voorlopig niet in hun woning terug. De gemeente heeft voor opvang gezorgd. De bewoners van de 19 andere ontruimde woningen zijn zaterdagavond naar hun woning terug gegaan zodra die door de brandweer werd vrijgegeven. Voordat bewoners hun woning mochten betreden verrichtte de brandweer een koolmonoxidemeting.

De stroom is enige tijd uitgevallen in de straat waar de brand woedt. Stedin heeft de storing om 22.15 uur verholpen.

Huisartsenpost Houten en de apotheek aan het Hofspoor 2 waren voorbereid op vragen van bewoners die medicijnen nodig hadden maar die door de brand niet in hun huis konden.

De brandweer waarschuwt dat in Houten de komende periode bruin water uit de kraan kan komen. Dit water is niet schadelijk voor de gezondheid.(JvA)

Vermoedelijk is een kat in het pand achtergebleven en omgekomen.(JvA)