• In actie voor Sint Maarten

    De Zonnewijzer
  • In actie voor Sint Maarten

    De Zonnewijzer
  • De Zonnewijzer

Groep 6A van PCBS De Zonnewijzer helpt Sint-Maarten

HOUTEN De kinderen uit groep 6a van PCBS De Zonnewijzer in Houten hebben geld ingezameld voor Sint-Maarten, Saba en Sint-Eustatius, allen getroffen door orkaan Irma. Het initiatief voor de inzamelingsactie kwam van de leerlingen zelf.

Nadat er op het jeugdjournaal verschillende beelden van de schade getoond werden, ontstond al snel het idee om de bewoners en met name de kinderen te steunen.     

In groep 6a van De Zonnewijzer, ontstond al snel het idee om de bewoners te steunen. In de klas werd een plan bedacht om zoveel mogelijk geld in te zamelen. De leerlingen uit groep 6A hebben onder andere lege flessen opgehaald, koekjes gebakken en verkocht, kleine presentjes gefröbeld en zelfs zakgeld verdween in de spaarpot van de klas

De woorden: ''Juf, de kinderen daar hebben het meer nodig dan ik'' maken je als juf van 8-9 jarige enorm trots! Op school hebben we een mini fancy-fair gehouden, de kinderen verkochten zelfgemaakte lekkernijen en veel ouders/kinderen zijn langs gekomen.

In één week tijd heeft groep 6A meer dan 500 lege flessen verzameld en op allerlei manieren geld verzameld. De totale opbrengst van één week actie voeren is: €560,90   

Een extra bedankje voor Albert Heijn (oude dorp) Houten, die goederen sponsorden om te verkopen.