• Bibliotheek Houten

Gratis Voorleesfeest Rupsje Nooitgenoeg

HOUTEN Rupsje Nooitgenoeg is 50 geworden. Dat viert de Bibliotheek Houten-Centrum op donderdag 27 juni van 15.00 – 15.45 uur met kinderen van 2-6 jaar en hun ouders. Het wordt een vrolijk en smakelijk voorleesfeest, met gezonde hapjes. Vanaf zaterdag 22 juni kunnen gratis kaarten worden afgehaald, zolang de voorraad strekt.

Rupsje Nooitgenoeg werd 50 jaar geleden, in 1969, bedacht en gemaakt door Eric Carle. Het verhaal gaat al drie generaties mee, is in 65 talen vertaald en er zijn ruim 50 miljoen boeken van verkocht. Tijd voor een feestje!

Rupsje Nooitgenoeg heeft honger. Hij eet maar door. Elke dag van de week wordt hij een beetje dikker, totdat hij verschrikkelijke buikpijn krijgt...

Het verhaal wordt voorgelezen door iemand die dat supergoed kan: Marijn Bakker, de voorleeskampioen van Houten dit jaar. De kinderen kunnen meedoen, zich helemaal inleven en net als Rupsje Nooitgenoeg proeven en smullen van allerlei lekkers. Het Koffieatelier van Reinaerde maakt daarvoor heerlijke fruitspiesjes.

Wat is gezond eten? Daarover kunnen de ouders napraten met een deskundige van de GGD regio Utrecht.

Er is plek voor 20 kinderen van 2 tot 6 jaar en hun ouders. Uitsluitend toegang met een kaartje, vanaf zaterdag 22 juni gratis af te halen in de Bibliotheek Houten-Centrum. Zolang de voorraad strekt.

Kijk voor meer informatie over dit feest op www.bibliotheeklekijssel.nl/houten.