• Gluren bij de Buren zoekt huiskamers

    Bas Maas
  • Cultuur Aan de Slinger

Gluren bij de Buren zoekt artiesten en woonkamers

HOUTEN Op zondag 7 oktober is het weer tijd voor het gezelligste festival van Houten: Gluren bij de Buren! Gluren bij de Buren is een huiskamerfestival dat plaats vindt door alle wijken van Houten. Verschillende huiskamers openen hun deuren voor publiek en bieden een podium aan muzikanten, dichters, dansers, beeldend kunstenaars en theatermakers. Het festival maakt zich op voor alweer de twaalfde editie.

Men vraagt gastvrije bewoners om hun woonkamer, zolder, keuken of serre beschikbaar te stellen voor een optreden van creatief talent! De optredens vinden drie keer plaats en duren maximaal 30 minuten. Cultuur Aan de Slinger zorgt voor de koffie en een koekje om uit te delen aan de bezoekers. Tussen 13:00 en 18:00 uur vinden er drie optredens plaats in elke woonkamer. Elk optreden duurt maximaal 25 minuten.

Er hebben zich al veel huiskamers in heel Houten opgegeven, maar met name in Houten Noord-Oost zoekt men nog huiskamers. Dus schroom niet en geef je op voor dit gezellige festival voor ontmoetingen. Het maakt niet uit hoe groot je huiskamer is. De organisatie houdt rekening met de programmering voor iedere huiskamer. Aanmelden kan dit jaar voor het eerst online via de website www.glurenbijdeburenhouten.nl.

Geef je nu ook op als artiest! Aan de Slinger zal jouw optreden matchen met een geschikte huiskamer in Houten. Geef je op als huiskamer of artiest voor 15 augustus bij cultuurmakelaar Bea Nederhoff op via www.glurenbijdeburenhouten.nl.

Gluren bij de Buren is een gratis festival en mede mogelijk gemaakt door de vrijwillige bijdrage van bezoekers op de dag zelf. In elke woonkamer staat hiervoor een spaarvarken.