• Alles staat klaar voor een mooie Kerstfair

    Anja van der Heijden

Glow in the park Kerstfair

HOUTEN Op een van de meest natuurlijke locaties van Houten vertelt Anja van der Heijden, locatiemanager bij Makeblijde, over de kerstfair die zij en haar team organiseren. ,,Op 31 december sluit het park voorgoed haar deuren, maar niet zonder nog één keer goed te knallen", zegt Anja. ,, Dit feestje voor Houten kunnen wij bouwen."

Irene van Valen

INSPIREREND Wat begon als tuinarchitectuurpark waar mensen geïnspireerd raakten voor de inrichting van hun eigen tuin, is Makeblijde nu een plek waar architecten en hoveniers zichtbaar maken hoe tuin en huis tot één passend geheel kunnen worden gemaakt. De prachtige tuin loopt over in een groot (deels overdekt) terras, dat op zijn beurt doorloopt naar binnen. Zo lijkt buiten binnen te komen en eenmaal binnen voelt het alsof je buiten staat. De grote glazen puien en het glazen dak in de hal versterken dat gevoel.

Uiteindelijk blijkt Makeblijde de uitgelezen plek voor huwelijksfeesten, vergaderingen, exposities en herdenkingsdiensten. ,,Klanten noemen de locatie uniek en de beste plek voor hun activiteiten. Ze blijven komen tot de laatste minuut. Ze willen niet weg. Het afscheid voelt voor alle partijen zwaar. Echter voordat het zo ver is, vieren we nog één keer feest", zegt Anja. ,,Wij organiseren op 15 december een Kerstfair van 13.00-20.00 uur met als thema: Glow in the Park."

GLOW IN THE PARK Het park wordt volledig aangelicht door sfeerlicht en vuurkorven. Kunstwerken worden verspreid door de tuin neergezet. Er zijn binnen- en buitenoptredens van onder andere Trinify, Stardance en een samenwerking tussen Fluitatelier en Gitaarsles Houten. Neem deel aan de veelzijdige kerstmarkt met onder andere een wijnproeverij van Van Dort Wijnspecialist; laat je nagels pimpen door Mooi by Robin Joan; Foto Van Ekdom maakt foto's in kerstsfeer; een ambachtelijke beeldhouwer toont kunstwerken; er is een bonsai demonstratie; smul van een winterbbq met streekrundvlees en kom culinair genieten van verschillende winterse hapjes. Bezoek ook de hoek waar we terugblikken op het verleden en heden van Makeblijde en waar meer informatie te vinden is over vervangende locaties nu onze deuren sluiten. Vanaf 17.30 uur bieden we u een wintermenu aan, bereid door onze chef-koks.


KERSTMARKT VOOR GOED DOEL Voor deze kerstfair zijn nog kraampjes beschikbaar. ,,We zoeken vooral naar diversiteit en missen iets met fruit of fruitsappen bijvoorbeeld, maar iedereen die iets leuks te bieden heeft mag zich melden. "Neem daarvoor contact op met Makeblijde via email: info@makeblijde.nl of via dit telefoonnummer: 030 - 63 65 272."

Een deel van de opbrengst van deze Kerstfair gaat naar het Rode Kruis en is bestemd voor de wederopbouw op Sulawesi. Daar was op 28 september 2018 een zware aardbeving.

Komt u met auto, parkeer dan bij het Wellantcollege Houten, Randhoeve 2.

,,We hopen op een gezellige, goed bezochte en warme Kerstfair ter afsluiting van 20 jaar Makeblijde."