• The Wife

    Graeme Hunter

Glenn Close in 'The Wife'

HOUTEN Op donderdag 20 en vrijdag 21 december draait een ijzersterk drama: 'The Wife'. De film met o.a. Glenn Close en Jonathan Pryce gaat over een vrouw die uiteindelijk haar eigen stem vindt. Joan Castleman heeft veertig jaar lang haar talent en ambities opgeofferd voor de literaire carrière van haar man. De dag voordat haar man de Nobelprijs voor Literatuur krijgt uitgereikt, onthult ze een groot geheim. "Glenn Close zou je haar Oscar gunnen voor deze zinderende rol", schreef NRC en gaf 4 sterren. Tickets en info via www.aandeslinger.nl.

VERDER IN AAN DE SLINGER De Belgische prijswinnende film 'Girl' draait op 13 en 14 december en gaat over de 15-jarige Lara, die ballerina wil worden. Maar haar lichaam stribbelt tegen, want Lara is geboren als jongen. Zaterdag 15 december komt het cabaret dubbelprogramma met Victor Luis van Es en Jim Speelmans. Victor was in 2016 finalist van Cameretten en Jim tovert op hilarische wijze vanzelfsprekendheden om tot absurditeiten. Dinsdag 18 december draait de Nederlandse documentaire 'Jij bent mijn vriend', van de makers van 'De kinderen van juf Kiet'. De zesjarige Branche is met zijn ouders vanuit Macedonië naar Nederland gekomen. We volgen hem vanaf zijn paniekerige eerste schooldag tot een zelfverzekerde jongen in de klas van meester Wout. Met nagesprek: de regisseurs en prijswinnende documentairemakers Petra Lataster-Czisch en Peter Lataster praten met het publiek na over de film.

'Becoming Astrid' is de biopic van de Zweedse schrijver Astrid Lindgren, de auteur van talloze kinderboeken. De film draait op 19 december om 10.30 uur in de Filmclub. Zondag 23 december is het tijd voor de jaarlijkse 'Gezellige Kerstmiddag', aanvang 14.00 uur. Met het filmconcert De Tovenaarsleerling, live begeleid door het Amsterdam Youth Symphony Orchestra, gevolgd door de feelgood film Mama Mia!. De voorstelling 'Late lente' (22 dec) is afgelast. Zie www.aandeslinger.nl.

LUSTRUMACTIE Aan de Slinger bestaat 10 jaar en trakteert. Dit seizoen wordt maar liefst 10 keer een tiental vrijkaarten cadeau gedaan. Zo zijn er 5 x 2 vrijkaarten beschikbaar voor de Ladies Night 'Opvliegers 4: Trossen Los!' op vrijdag 11 januari. Wie verdient volgens u dit theateruitje in het nieuwe jaar en waarom? Stuur uw nominatie uiterlijk 18 december naar publiciteit@aandeslinger.nl. Op woensdag 19 december laten we het u weten als uw genomineerde de winnaar is!

WIN GRATIS KAARTEN ’t Groentje geeft twee vrijkaarten weg voor de film 'The Wife' op vrijdag 21 december aanvang 20.00 uur. Wilt u hier graag naar toe, mail dan voor maandag 17 december 10 uur onder vermelding van ‘The Wife’ naar groentje@bdu.nl Uit de inzenders trekken we een winnaar. Deze krijgt een mail van de redactie.