• Gilbert Isabella

    Rina Knopper

Gilbert Isabella voorgedragen als nieuwe burgemeester van Houten

HOUTEN Gilbert Isabella, 58 jaar en lid van de PvdA, is voorgedragen als nieuwe burgemeester van Houten. Eef Stiekema, voorzitter van de vertrouwenscommissie, maakte dat donderdagavond bekend na de speciaal ingelaste raadsvergadering.

Isabella is o.a. oud wethouder ruimtelijke ordening van de gemeente Utrecht. Ook was hij enkele jaren rijksvertegenwoordiger voor Bonaire, Sint-Eustatius en Saba.

De vertrouwenscommissie, onder andere bestaande uit alle fractievoorzitters, heeft de sollicitatiegesprekken met grote zorgvuldigheid gevoerd in een goede sfeer, aldus Stiekema. Ze zijn op zoek gegaan naar iemand die kan inspireren en kan verbinden: ,,een burgemeester moet verbinden en als boegbeeld kunnen optreden. Iemand die midden in de samenleving staat."  De keuze is gevallen op Isabella omdat: ,,hij veel ervaring heeft in het openbaar bestuur. Hij heeft zich laten zien als een stevige, zelfbewuste bestuurder, gericht op samenwerking, met gevoel voor humor en flair. Hij beschikt over een goed ontwikkeld inlevingsvermogen. De heer Isabella is zeer gedreven, wil er toe doen en wil het verschil maken. Hij zoekt de uitdaging op." 

,,Het is een burgemeester waar de inwoners van de gemeente erg blij mee mogen zijn", aldus Stiekema. 

Stiekema sprak lovende woorden over het hele selectieproces en bedankte alle mensen die erbij betrokken waren. 

Isabella wordt nu voorgedragen aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK). In veruit de meeste gevallen volgt de minister de aanbeveling op.