• Cheque voor Pink Ribbon

Gift voor Pink Ribbon

HOUTEN Rebecca Langmair van Beautysalon 'New Skin' doneerde vorige week maandag tijdens een inspiratiebijeenkomst voor de ondernemers uit het oude dorp van Houten een mooi bedrag aan Pink Ribbon. Wethouder Geerdes van de Gemeente Houten nam de cheque van 2000 Euro officieel in ontvangst en gaf deze direct weer door aan Carolien van der Sluys van Pink Ribbon.

Marc van Leeuwen

Pink Ribbon financiert wetenschappelijk onderzoek en projecten op het gebied van behandeling, nazorg en langetermijneffecten van borstkanker. Met als doel de juiste behandeling en optimale begeleiding én een beter en langer leven voor iedere borstkankerpatiënt. In Nederland krijgt 1 op de 7 vrouwen borstkanker. In 2015 waren er ruim 17.000 diagnoses. De overlevingskansen zijn goed maar toch overlijden er jaarlijks 3.200 mensen aan de gevolgen van borstkanker... Een voormalig borstkanker patiënte vertelde tijdens de bijeenkomst wat het verloop van de ziekte en de therapie voor haar had betekend.

Beautysalon New Skin is landelijk vermaard vanwege hun vaardigheid om door middel van zogenaamde permanente make-up hier iets aan te doen. De donatie aan Pink Ribbon was een percentage van haar omzet uit het aanbrengen van deze permanente make-up. Patiënten verliezen tijdens chemokuren vaak hun lichaamsbeharing en voor veel vrouwen geeft dat, naast alle fysieke ongemakken, een belangrijk gevoel van onbehagen. Wenkbrauwen worden door een milde tatoeage techniek met inkt die na verloop van tijd vervaagd zorgvuldig, haartje voor haartje nagebootst en semi-permanente eyeliner compenseert voor verlies van de wimpers. Door deze behandeling voelen de cliënten zich weer wat meer 'vrouw'. En omdat het welbevinden een rol speelt in het genezingsproces wordt door sommige ziekteverzekeraars de behandeling (deels) vergoed.