Gezinnen helpen elkaar in Houten

HOUTEN Weet u dat er in Houten wel 50 pleeggezinnen en enkele gezinshuizen zijn, die kinderen opvangen die niet thuis kunnen wonen? De kinderen vinden hier in Houten een tweede thuis, soms tijdelijk soms permanent. Die pleegouders zijn uw buren, uw clubgenoot of staan op hetzelfde schoolplein. Het zijn mensen die hun(pleeg)kinderen een zo gewoon mogelijk leven willen geven.

Een aantal pleegouders en gezinshuisouders vormt sinds kort een netwerk van 'gezinsvormen' in Houten e.o. Een netwerk zorgt voor onderlinge steun en een gelukkiger leven voor hun kinderen. Is pleegouder worden voor u een stapje te ver, maar wilt u wel iets voor andere gezinnen betekenen? Dan kunt u kennismaken met het project 'Buurtgezinnen'.

Bent u als inwoner geïnteresseerd in het netwerk Gezinsvormen, loopt u al een tijdje rond met de wens om pleegouder te worden of een ander gezin te ondersteunen, kom dan langs op 17 mei in wijkcentrum Schoneveld, Zonnehout 36. De deur opent om 19.30 en men start om 19.45 uur. Avondvoorzitter is Henk Keesenberg van het netwerk Pleeggezinnen Houten en u wordt welkom geheten door wethouder van Liere. Er zijn diverse Houtense organisaties uitgenodigd, die zich op deze avond zullen presenteren. U hoort van hen wat zij voor pleeggezinnen kunnen betekenen.

Men gaat deze avond met elkaar in gesprek over de vragen van pleegkinderen en -ouders, de jeugdhulp in Houten, de mogelijkheden van Houtense organisaties en wat u als inwoner of vrijwilliger in Houten kan bijdragen aan een goede zorg voor (uw eigen) jeugd.

Het programma

1. Het netwerk pleeggezinnen en verschillende organisaties uit Houten zullen zich kort aan u presenteren.

2. Daarna kunt u kiezen uit 2 workshops over: o Welke kansen bieden gezinsvormen voor vernieuwde inzet van jeugdhulp? o Hoe werkt de vrijwillige inzet van buurtgezinnen in Houten?

3. Na de workshop sluiten we het programma met elkaar af.

4. Daarna is er gelegenheid om verder kennis te maken met verschillende Houtense organisaties.

5. Onder het genot van een drankje sluit men de avond om 22.00 af.

Vooraf aanmelden is voor de organisatie van de avond prettig. Dat kunt u doen via het volgende emailadres (pleeggezinnenhouten@solcon.nl). Met vriendelijke groet en graag tot 17 mei, Netwerk Pleeggezinnen Houten e.o., Gemeente Houten & Sociaal Team Houten Meer informatie bij Jan Willem de Zeeuw, M 061664 3444 E info@gezinsvormen.nl