• De aula van Het Houtens stond vol met kraampjes waarbij naar hartelust gesnuffeld kon worden.

    Tanja Vlieger

Gezellige kerstfair Hospice

HOUTEN Zaterdag 8 december vond voor de vijfde keer de Kerstfair en Snuffelmarkt ten behoeve van het Hospice Kromme Rijnstreek plaats. Dit jaar voor het eerst in Het Houtens, wat een zeer geschikte locatie bleek voor het geheel.

Tanja Vlieger

OPKOMST Met Sinterklaas nog maar net het land uit en buiten stevige stormwind, is het afwachten of het binnen storm gaat lopen. Maar kennelijk is de aantrekkingskracht groot. Al een half uur voor openingstijd stonden de bezoekers voor de deur te wachten. Mede door de praktische bereikbaarheid van het Houtens en de goede reputatie van de markt, wisten naar schatting zo'n 500 bezoekers de kerstfair te vinden.

GOEDE SPULLEN Er waren veel kraampjes met een heel breed assortiment aan spullen. De afgelopen weken zijn de vrijwilligers van het Hospice druk bezig geweest met selecteren van de binnengekomen goederen. Alleen goede spullen werden verkocht, het woord 'rommelmarkt' was hier niet van toepassing. Van kleding tot speelgoed, van boeken tot huishoudelijke artikelen. Net als vorig jaar vonden ook de kerststukken gretig aftrek. In de afgelopen weken zijn er zo'n 80 kerststukken door groepjes vrijwilligers zelf gemaakt.

GEMOEDELIJKE SFEER Dankzij de lekkere versnaperingen: erwtensoep, wafels, gluhwein, was het belangrijkste doel van de dag niet alleen het kopen van spullen en daarmee het goede doel ondersteunen, maar voor velen was de gemoedelijke sfeer ook een belangrijke reden om te komen. En dat is precies waar het de organisatie om ging. Drie melkbussen vol wafelbeslag zijn er doorheen gegaan, en heel veel wijntjes.

Er klonk meerstemmig kerstgezang van de heren van André Harmoen & Friends en de dames van The Songbird. Was het vanwege wind en regen nog best een uitdaging om er te komen, binnen was het behaaglijk warm.

OPBRENGST De totale opbrengst van de dag, inclusief de verschillende acties die hebben plaatsgevonden in de Week van het Hospice in september, bedroeg maar liefst 7000 euro. Dat is aanzienlijk meer dan vorig jaar. De modeshow van te koop aangeboden kleding alleen al, leverde zo'n 1000 euro op. De organisatie kan tevreden terugkijken op een geslaagd evenement, wat zeker voor herhaling vatbaar is.