Geweld en bedreigingen agenten Tull en 't Waal

De agenten waren naar de Waalseweg geroepen wegens huiselijk geweld. De stiefdochter en de echtgenote van de verdachte hadden de politie gebeld. De agenten hadden de slachtoffers buiten in veiligheid gebracht. Toen verscheen de verdachte met een beangstigend echt lijkende mitrailleur voor het raam. De stiefdochter schreeuwde dat het een nepwapen was, maar dat wisten de agenten niet zeker. In een fractie van een seconde heb ik besloten om niet te schieten, vertelde de agent.

De agent vertelde in de rechtbank in Utrecht dat hij nachten niet heeft geslapen. De agent raakte in de rechtbank weer geëmotioneerd. De verdachte was onder de indruk van het verhaal van de agent. Hij bood zijn excuses aan. Hij had niets tegen die agenten, vertelde hij nog maar keer.

De verdachte had zijn vrouw gestompt en geslagen. Daarna had hij de de dochter geslagen. De verdachte vertelde dat hij dit was vergeten maar als zijn echtgenote het zei dan zou het wel zo zijn. Hij werd ook nog beschuldigd van discriminatie omdat hij de agenten de meest discriminerende scheldwoorden naar het hoofd heeft gegooid, toen hij was overmeesterd. Discriminatie stond ook op de dagvaarding.

De verdachte kreeg een huisverbod van 2 weken. Daarna is hij verhuisd naar Houten. Hij woont niet meer bij zijn ex, vertelde hij. De reclassering had ontdekt dat de verdachte vooral verslaafd was aan alcohol. De reclassering adviseerde een behandeling voor de man die twee keer eerder is veroordeeld. De officier eiste dit keer 180 uur werkstraf en 4 maanden voorwaardelijke gevangenisstraf. Ook vroeg de officier een schadevergoeding voor de agenten. De uitspraak is op 27 maart. (JPU)