• Three Billboards Day

    Twentieth-Century-Fox-Film-Corporation

Genomineerd voor 7 Oscars 'Three Billboards Outside Ebbing, Missouri'

HOUTEN Op donderdag 8 en 9 maart draait 'Three Billboards Outside Ebbing, Missouri' in Film Aan de Slinger Deze film verzilverde bij de Golden Globes maar liefst vier nominaties, waaronder die voor Beste Film. Daarnaast is de film ook grote kanshebber bij de Oscars. Dit zou dus weleens de beste film van het jaar kunnen worden. 'Three Billboards Outside Ebbing, Missouri' gaat over Mildred Hayes (Frances McDormand) die drie controversiële boodschappen op reclameborden plaatst langs de weg richting haar dorp. Dit doet zij omdat er na maanden nog steeds geen dader wordt gevonden in de moordzaak van haar dochter. Een donker en komisch drama van Martin McDonagh ('In Bruges'), met onder anderen Frances McDormand, Sam Rockwell en Woody Harrelson. Winnaar van de prijs voor Beste Scenario tijdens het filmfestival van Venetië. De film won de Golden Globes voor Beste Speelfilm, Beste Scenario, Beste Vrouwelijke Hoofdrol en Beste Mannelijke Bijrol.

VERDER IN THEATER AAN DE SLINGER Tijd voor Lente-Uitjes, jeugdtheater in de voorjaarsvakantie! Op woensdag 28 februari speelt de voorstelling 'Eet je bord leeg' en op vrijdag 2 maart 'Spijker', beide van De Toneelmakerij. Op zaterdag 10 maart het theaterconcert 'Bella Italia' (try-out) te zien. In deze show zingen Marijn Brouwers, Leonie Meijer en Merijn Oerlemans Italiaanse klassiekers! Heerlijk om in de Italiaanse vakantiesferen te komen. De voorstellingen van de Wëreldbänd, The Five Great Guitars en Roué Verveer zijn uitverkocht.

FILM AAN DE SLINGER Op donderdagochtend 1 maart om 9.30 uur draait de peuterfilm 'Rita en de Krokodil' in Film Aan de Slinger. Een prachtige animatiefilm over alledaagse belevenissen vanuit de ogen van de vierjarige Rita en haar vriend de Krokodil. De Franse tragikomedie 'Médecin de Campagne' wordt op donderdag 1 en vrijdag 2 maart vertoond. Over workaholic Jean-Pierre die een huisartsenpraktijk op het Franse platteland runt totdat er kanker bij hem wordt geconstateerd. Zijn arts een vervanger naar de praktijk: de jonge Nathalie. Ze wordt door Jean-Pierre meteen flink op de proef gesteld. Op dinsdag 6 maart is de film 'The Party' te zien. Een zowel wrang als hilarisch portret van een groep vrienden die hun zekerheden in duigen zien vallen, wanneer Janets man een schokkende onthulling doet. Meer informatie en kaartverkoop: www.filmaandeslinger.nl

WIN GRATIS KAARTEN ’t Groentje geeft twee vrijkaarten weg voor de voorstelling ‘Bella Italia’ (try-out) met Marijn Brouwers, Leonie Meijer en Merijn Oerlemans, op zaterdag 10 maart. Wilt u graag naar deze voorstelling, mail dan voor donderdag 8 maart 10 uur onder vermelding van ‘Bella Italia’ naar groentje@bdu.nl Uit de inzenders trekken we een winnaar. Deze krijgt een mail van de redactie.