Gemeente werkt aan woningbouw in 't Goy

HOUTEN Het college van burgemeester en wethouders werkt aan plannen voor woningbouw in 't Goy. De gemeente wil kleinschalige woningbouw om het dorp leefbaar en vitaal te houden.

John van Amerongen

Wethouder Geerdes lichtte in een persgesprek de wens toe die de gemeente heeft voor kleinschalige woningbouw in het dorp 't Goy. "Jongeren willen er wonen en er is ook druk op de voorzieningen in het dorp zoals bijvoorbeeld de school." Voor die voorzieningen moeten voldoende mensen daar leven om er gebruik van te maken.

Geerdes: "We zijn op zoek gegaan naar mogelijkheden." Binnen de rode contour die de Provincie in het verleden in haar Ruimtelijke Structuurvisie heeft vastgelegd vond de gemeente een inbreidingslocatie op het terrein van het bedrijf van De Wit. Daar zouden 10 woningen gebouwd kunnen worden. De gemeente is het gesprek aangegaan met de provincie over wat er misschien nog meer mogelijk zou zijn.

GEHONOREERD Onlangs bleek dat de provincie haar Ruimtelijke Structuurvisie heeft aangepast en daarmee de  wens van de gemeente Houten heeft gehonoreerd. Naast de inbreiding van de 10 genoemde woningen is het nu ook mogelijk om 20 woningen buiten de eerder genoemde rode contouren te bouwen. De gemeente is in gesprek met De Wit over de mogelijkheden om in de toekomst op het terrein van het bedrijf woningen te bouwen. De provincie koppelt de inbreiding en toestemming om te bouwen buiten de rode contouren aan elkaar en ziet het liefst zoveel mogelijk inbreiding, dus bouwen in bestaande bebouwde ruimte.

"We snappen op zich de gedachtegang van rode contouren wel", zegt Geerdes. "Je wil niet dat zomaar landelijk gebied wordt volgebouwd, maar de leefbaarheid en het vitaal blijven van zo'n dorp is ook heel belangrijk." De gemeente werkt de komende tijd aan concretisering van de plannen.