• Uitreiking van de cheques

    J. Koole

Geld voor de Voorleesexpress

HOUTEN Op vrijdag 1 februari is er in de bibliotheek in Amersfoort door de serviceclubs Rotary Houten Castellum en Junior Chamber International Amersfoort een cheque uitgereikt aan de VoorleesExpress Houten en Amersfoort van in totaal €8000.

Het bedrag is het resultaat van een chocoladeletteractie waarvoor beide clubs dit jaar een samenwerking zijn aangegaan. JCI deed dit project al vele jaren en sinds dit jaar is de RCHC aangesloten en ook volgend jaar gaan zij samen verder voor het goede doel.

Samen hebben zij bijna 6000 letters verkocht waarvan alle winst ten goede kwam aan de VoorleesExpress. Voor Houten betekent dit dat er nu weer geld is om de gezinnen die op de wachtlijst staan te helpen.

De VoorleesExpress richt zich op gezinnen met kinderen van die een taalachterstand hebben of waarbij het risico groot is dat de kinderen een taalachterstand ontwikkelen (door b.v. laaggeletterdheid van de ouders). De aanmeldingen verlopen vaak via de GGD, logopediepraktijken of welzijnsorganisaties.

De VoorleesExpress draait volledig op vrijwilligers. Zij worden zorgvuldig geselecteerd, getraind en begeleid. De trainer is een betaalde kracht die vanuit een professionele organisatie (vaak een Bibliotheek of welzijnsorganisatie in die regio) opereert. Er is ook een VoorleesExpress in Houten. Doel is dus de taalontwikkeling van kinderen en ouders te stimuleren.

ROTARY CLUB HOUTEN CASTELLUM Rotary is een grote wereldwijde serviceorganisatie en is georganiseerd in de vorm van lokale serviceclubs. Rotary heeft tot doel zich dienstbaar op te stellen in de maatschappij en mensen met elkaar te verbinden. Rotary Club Houten Castellum (RCHC) is een inspirerende club vrienden met een diverse persoonlijke en beroepsmatige achtergrond. Samen zetten zij zich o.a. graag in voor hun hoofd thema “kinderen in de knel”. In de afgelopen jaren hebben zij vele mooie projecten gedaan om dit te verwezenlijken.