• Kunstwerk 'Spelevaren' van Ria van Rooijen uit de expositie.

    Rene van den Brandt

Gedichtenwedstrijd Dichter bij Kunst

HOUTEN Vind je het leuk om gedichten te schrijven? Zie je het als uitdaging om je te laten inspireren door beeldende kunst? Doe dan mee met de gedichtenwedstrijd Dichter bij kunst! De winnaar draagt zijn gedicht voor in de voorstelling Dansende Woorden op 24 maart 2019 in Aan de Slinger

Van 31 januari t/m 6 februari vindt de nationale Poëzieweek plaats. Ook Houten doet mee, met deze gedichtenwedstrijd voor alle Houtenaren. In de foyer van Aan de Slinger zijn van 26 januari t/m 8 februari negen beeldende werken van kunstenaars van Kunst om de Hoek te bewonderen. Deze vormen de inspiratiebron voor jouw gedicht.

Kick-off wedstrijd Lijkt het je leuk om beeldende kunst en poëzie samen te brengen en mee te doen aan de wedstrijd? Kom dan op 2 februari naar de Kick-off bijeenkomst in Aan de Slinger, bekijk de werken, laat je inspireren en ga direct aan de slag!

Inzendingen Inzendingen moeten vóór 28 februari worden ingestuurd per mail naar educatie@aandeslinger.nl. De uitslag wordt op zondag 24 maart bekendgemaakt om 13.15 uur in Aan de Slinger, waarna de winnaar direct zijn gedicht mag voordragen in de daarop volgende voorstelling Dansende Woorden.

Alle informatie over richtlijnen voor je inzending vind je op www.aandeslinger.nl/projecten/project/dichter-bij-kunst

Aan de Slinger organiseert de gedichtenwedstrijd Dichter bij kunst in samenwerking met Kunst om de Hoek, Boekhandel Wijs, Bibliotheek Lek & IJssel, Lef met Letters, College de Heemlanden. Mede mogelijk gemaakt met bijdragen van de gemeente Houten, Cultuurfonds Houten, stichting Elise Mathilde, Suzanne Hovinga stichting en Sparkles.