• Een natuurschilderij maken

    Lia Overbeek
  • Lopen met spiegels

    Lia Overbeek

'Frisse neus, heldere geest'

HOUTEN Op vrijdagochtend 18 mei start een leuke buitenactiviteit voor mensen met geheugenproblemen en hun mantelzorger. Onder begeleiding van natuurgidsen maakt u vanaf Het Haltnahuis een klein ommetje door het Imkerspark. Onderweg beleeft u de natuur met alle zintuigen: wat valt er op dit moment te zien, te ruiken, te voelen, te horen en misschien te proeven? Na een klein uurtje drinkt men samen koffie in het Huis van Houten, Onderdoor 160 (pand bibliotheek).

De activiteit is bedoeld voor ouderen met beginnende dementie, maar ook voor mensen met niet aangeboren hersenletsel, sámen met hun mantelzorger. De activiteit is afgestemd op de doelgroep. U dient in staat te zijn om de afstand van het Huis van Houten tot de locatie van de buitenactiviteit (ongeveer 400 m) zelfstandig af te leggen, hetzij samen lopend, hetzij met rolstoel/rollator en begeleider (mantelzorger).

De activiteit dient meerdere doelen. Bewegen is gezond, zowel voor het lijf als ook voor de geest. Leuk is ook dat u als mantelzorger een ontspannen activiteit heeft met degene voor wie u voor zorgt. Een bijkomstigheid is dat u in contact komt met anderen in dezelfde situatie.

Het betreft een pilot van 6 wandelingen, te weten op vrijdag 18 mei, vrijdag 1 juni, vrijdag 6 juli, vrijdag 7 september, vrijdag 5 oktober en vrijdag 2 november 2018, van 10-11 uur. Bij slecht weer brengt men de natuur naar binnen in het Huis van Houten. De activiteiten staan op zichzelf. U kunt dus eenmalig of meerdere keren deelnemen, al naar gelang uw eigen interesse en tijd. Wel moet u zich vooraf aanmelden via de website van het Steunpunt Mantelzorg Houten https://www.vanhoutenenco.nl/pagina-item/steunpunt-mantelzorg-houten/ of telefonisch via Lia (06-44284746) of Irene (06-13840198). U kunt ook bellen als u eerst meer informatie wilt.