• Louka, Vera, Robin, Marit, Evie en Willemijn

    Organisatie Nieuwjaarsduik Houten

"Foute kleding" favoriet bij volleybalsters

Damesteam Taurus neemt deel aan Nieuwjaarsduik

HOUTEN Het zal weinigen ontgaan zijn dat op 1 januari in de Rietplas van Houten voor de 17e maal de Nieuwjaarsduik Houten wordt georganiseerd. Op veel prominente plaatsen hangen spandoeken die attenderen op de aanvangstijd van 12.00 uur en het digitale adres voor deelname opgave. Een groep volleybalsters van het eerste damesteam van Taurus doet weer mee om de meest uiteenlopende redenen.

CHOCOMELK ,,Deelname aan een Nieuwjaarsduik is best wel bijzonder", zegt Willemijn de Graaf lachend. Samen met haar zus Evie en drie andere teamgenoten van Taurus dames I gaat ze op 1 januari wederom koppie onder. Voor de inmiddels routinier Willemijn is het niet zo spannend meer. Ze duikt inmiddels voor de 13e keer mee. Anders is het voor Louka van den Tempel. Die gaat voor de eerste keer meedoen. Louka: ,,Mijn zus Marit duikt ook mee, dus als jongere zus kan je dan natuurlijk niet achterblijven. Ik ben wel bang voor kou, dus dit wordt nog wel een dingetje". Maar, zegt ze: ,,Als ik heb gedoken heb ik wel gelijk iets leuks te vertellen in het nieuwe jaar". Vera Dekker gaat voor de tweede keer rennend ten onder. ,,Ik weet nog dat ik het zo koud had vorig jaar, maar achteraf dacht ik, het viel eigenlijk best wel mee. Waarom ik het toch weer doe? De gezelligheid die al begint bij binnenkomst, de deelname stress van het in de kou staan huppen en springen en met elkaar rennend in het water gaan, maakt het gewoon tot een superleuke happening". Ook Marit is dit jaar weer van de partij. ,,Wij rennen altijd stoer als een blind paard het water in, -dit keer overigens tot aan mijn middel-, en dan het liefst zo snel mogelijk het water weer uit". ,,Ooehhh", vervolgt ze met een gefronst gezicht: ,,die tintelende voeten op dat koude zand, dat hoort bij zo'n duik, maar wennen doet het niet". De deelname reden van Evie is wel het meest bijzonder. ,,Ik heb er helemaal niets mee." zegt ze stellig. ,,Ik ben gezwicht door de positieve groepsdruk. Want wie vindt dit nu eigenlijk echt leuk om te doen? Met een smile op het gezicht vervolgt ze: ,,Ik denk dan maar weer: "ik kom voor de leut, de lekkere chocomelk en de erwtensoep na afloop".

Traditiegetrouw komen de Taurusdames altijd gekleed in 'foute kleding'. Willemijn; ,,Eerst wilden we in kerstmannenpak, die we nog over hadden van onze deelname aan de Santarun. Maar we gaan nu als cheerleaders, die eerst dansend en daarna rennend het water gaan. Waarom ik al zo lang meedoe? Goed voorbeeld doet volgen. Mijn vader heeft als enige alle voorgaande edities ook meegedaan. Die duikt dus voor de 17e keer. Dus ja…. van wie heb je dat dan?"

ALPE D'HUZES Dit jaar steunt de Stichting Nieuwjaarsduik Houten de ALPE D'HUZES. Deelnemers aan de duik kunnen een standaard deelname bewijs kopen voor € 4,50 of inclusief donatie van €1,50 voor 6 euro. Robin Horeman, spinninginstructeur bij Body Business Houten gaat daarvoor komend jaar voor de vierde keer samen met zijn vrouw de "geadopteerde Nederlandse berg" beklimmen. Robin: ,,Ik ga mij weer inzetten om geld op te halen zodat onderzoek naar de ziekte kanker door kan blijven gaan. Want wie heeft er nu niet in zijn familie of kenniskring iemand aan die ziekte verloren? Enigszins getraind kan je één of twee keer de klim maken. Maar ik ga weer voor zes beklimmingen en dan moet je best een bijter wezen."

Iedereen die het spektakel wil bijwonen krijgt op het strand een gratis kop warme erwtensoep aangeboden.

Opgave voor de duik mogelijk op www.nieuwjaarsduikhouten.nl. Hierop is ook alle deelname informatie te vinden. Geef je snel op want het maximaal deelnemers is gesteld op 700 en vol = vol.