Fotoclub Perspektief zet Houten op de plaat

Aad de Jonge is voorzitter van de fotoclub Perspektief. Hij zegt dat bij de club zowel beginnende als gevorderde fotografen lid zijn. "Wat je niveau ook is, we leren van elkaar en vooral we inspireren elkaar. Daarvoor hebben we diverse invullingen van de clubavonden. De ene keer wordt eigen werk besproken, soms hebben we een spreker die over zijn professie vertelt, er zijn educatieve avonden over techniek of over bijvoorbeeld een bepaald programma waarmee je foto's kunt bewerken."

Hoewel drie van de vier verenigingsbijeenkomsten voor alle leden zijn is de vierde maandag van de maand gereserveerd voor de verschillende werkgroepen. "Er zijn leden die naast algemene fotografie een voorkeur hebben voor bijvoorbeeld het fotograferen van de natuur, portretten, architectuur of 'straatfotografie'. Daarnaast hebben we de werkgroep Focus+ en werken we mee aan bepaalde projecten. Zo hebben we beeldmateriaal verzorgd bij de Mattäus Passion, een jubilerend orkest geportretteerd en de metamorfose van het Werk aan de Groeneweg vastgelegd. We hebben ook wel workshops gegeven voor niet-leden over bijvoorbeeld compositie en macro-fotografie. Jaarlijks geven we een expositie, liefst op een bijzonder locatie zoals het Oude Station of het Moluks Centrum. Hele diverse projecten. Iedereen is vrij om er mee te doen of niet. Het ligt aan je belangstelling en de hoeveelheid tijd natuurlijk die je er voor hebt. Waarbij we het altijd leuk vinden andere inwoners van Houten te betrekken bij de werken en wellicht zo ook te stimuleren.

Vanaf 12 december zijn de foto's van Houten door de ogen van de fotoclub te zien op de Facebookpagina van de fotoclub Perspektief.