Food & festival BonAppetito

HOUTEN Food & festival BonAppetito strijkt 8, 9 en 10 juni neer in het Imkerspark aan de Keercamp in Houten. Het driedaagse evenement wordt dit jaar voor de tweede keer in Houten gehouden – derde keer totaal - en is uitgebreid met een cultureel programma. In een speciale tent is vrijdagavond een cabaretprogramma samengesteld en op zaterdag en zondag vinden muziekoptredens plaats.

BonAppetito is een foodfestival met veertien foodtrucks, drie Houtense restaurants, een markt en bars waar proeverijen worden gehouden. Karen Jansen, organisator van het evenement: ,,We zijn er ook voor deze editie in geslaagd een mooie variatie aan foodtrucks te contracteren en we hebben diverse Houtense partijen gevonden die voor de bezoekers willen koken. Bovendien schenken we speciale biertjes uit de regio en bijzondere wijnen.''

Volgens Jansen ligt de focus van BonAppetito op Houten en omgeving. ,,De meeste bezoekers komen hier vandaan en we proberen ons aanbod van zowel voedsel en drank ook zoveel mogelijk regionaal in te steken. En op ons podium in de tent staat zoveel mogelijk lokaal talent. Binnenkort maken we de eerste namen bekend.''

Toevoeging aan BonAppetito op zaterdag is Dinner in the Sky. Verschillende groepen gaan met een kraan 50 meter omhoog voor een diner. ,,De groepen bestaan uit bedrijven die met hun personeel of relaties willen eten op hoogte, maar ook individuen kunnen een kaartje kopen voor deze bijzondere ervaring'', meldt Jansen.

Kinderen hebben op BonAppetito hun eigen evenement. KidsLodge zorgt voor de opvang en voor een aantal workshops. Daarnaast kan de jeugd een aantal culturele workshops volgen, zoals theater en circus. Jansen: ,,En na de tijd kunnen zij hun prestaties aan hun ouders laten zien in de tent.'' Ook wordt op zondag de kinderburgemeester van Houten gekozen.