• Oceans'8

    Barry Wetcher

Finale Eiland Haiku

SCHALKWIJK Op donderdag 24 mei, van 13.45 tot 14.45 in de polder Blokhoven bij 'het geheim van man en paard', is de finale van de eiland haiku 2018. De haiku is een Japanse dichtvorm. De woorden worden geplaatst in een 5 -7-5 lettergrepen schema om uiting te geven aan bewondering, verwondering en betrokkenheid. De eiland haiku wedstrijd is dit jaar voor het eerst gehouden en het aantal deelnemers overtreft alle verwachtingen.

In samenwerking met het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, de gemeente Houten, mag Atelier Beeldmakers daarom met gepaste trots het eerste gedeelte van het Dichtpad openen met de drie beste eiland haiku's van 2018. Het inundatieveld is een van de mooiste gebieden op het eiland van Schalkwijk en is een fietslocatie bij uitstek. Mensen die toch de auto niet alleen durven laten, kunnen hem parkeren bij het Werk aan de Korte Uitweg. Vanaf daar is het via het Bokkenpad en het klompenpad een kwartiertje lopen.

Open dag HMC

HOUTEN Op zaterdag 26 mei 2018 is de Open Dag van het Houtens Muziek Collectief op de 3e en 4e verdieping boven Theater Aan de Slinger (De Slinger 42) van 13.00 tot 16.00 uur.

Dit is hét moment om te komen kijken en luisteren naar wat het HMC allemaal in huis heeft en om een proefles te nemen! Ook onze nieuwe cellodocent is aanwezig dus wie belangstelling heeft, kan met hem en de cello kennismaken!

Om 14.00 uur is er een workshop waarin je kunt kennismaken met het Spelenderwijs orkest "Muzieklab". Vind je het leuk om samenspeelervaring op te doen maar ook om anderen tegen te komen die het net als jij leuk vinden om samen muziek te maken? Kom dan langs met je instrument.

Meer informatie: www.muziekschoolhouten.nl

Cinelounge

Exclusief op 20 juni:

PROSECCO PREMIÈRE: OCEAN'S 8

Voel je een filmster op de rode loper van CineLounge tijdens de Prosecco Première van "Ocean's 8". U wordt ontvangen in een extra feestelijk aangeklede zaal en door een van de medewerkers naar de voor u gereserveerde fauteuil gebracht. Eenmaal in de zaal ontvangt u een glaasje Prosecco (of een alcoholvrij drankje) en wat te knabbelen en na afloop wacht er nog een klein presentje op u.

Sandra Bullock, Cate Blanchett, Anne Hathaway, Mindy Kaling, Sarah Paulson, Awkwafina, Rihanna en Helena Bonham Carter vormen één team in de actie-komedie Ocean's 8. Het doel is een roof van diamanten ter waarde van 150 miljoen dollar tijdens hét evenement van het jaar; het Met Gala. Echter, de diamanten schitteren wel om de hals van de wereldberoemde actrice Daphne Kluger (Hathaway), het stralende middelpunt van de avond.