• Petra en Noor zijn trots op het mooie programmaboekje.

    Richard Thoolen
  • Richard Thoolen

Filmfestival voor Houten

HOUTEN Over twee weken vindt de eerste editie van het Filmfestival Houten plaats. De organisatie heeft er hard aan gewerkt om er een leuk evenement van te maken met mooie en bijzondere films, lekker eten en drinken, kinderactiviteiten en nog veel meer. Een aantal personen van de organisatie stellen zich voor.

Richard Thoolen

EVEN VOORSTELLEN Noor de Wilde de Ligny: "Ik ben de rechter- en linkerhand van Marieke Wiersma die de productieleider van het  filmfestival is. Marieke moet nog even uitzieken van een griepje en daarom voer ik namens haar het woord. Het idee voor een filmfestival in Houten ontstond zo'n drie jaar geleden. We zijn dat idee verder gaan uitwerken met de ambitieuze doelstelling dat het voor iedereen in Houten leuk zou moeten zijn, van heel jong tot heel oud. Er komt veel bij kijken om zo iets groots te organiseren en je hebt op verschillende vlakken vakkundige mensen nodig. Die hebben we weten te vinden en met een superleuk team hebben we er echt iets moois van weten te maken."

 

Petra Wolf: "Ik ben Publiciteit & Marketingmedewerker van Theater Aan de Slinger. Dit is ons eerste filmfestival en voor veel mensen zal het nog een onbekend fenomeen zijn. Ons filmfestival is niet alleen fantastische films bekijken, maar kent daaromheen ook interessante informatie en vermaak. Het is gewoon te veel om op te noemen. We hebben daarom een programmaboekje opgesteld waarin alles beschreven staat. Mensen kunnen dit ophalen bij het theater of online inzien op www.filmfestivalhouten.nl. Het filmfestival zal geopend worden door wethouder Kees van Dalen die de honneurs waarneemt voor burgemeester Wouter de Jong. Leuk om te vermelden is nog dat de Houtens kunstenaar  Pascal Gouw twee levensgrote kunstwerken voor ons gemaakt heeft: een roze slingeraap en de giraffe uit de grappige kinderfilm Dikkertje Dap."

Ilone van Heeckeren: "Ik ben de filmprogrammeur en sta aan de basis van het filmaanbod op dit filmfestival.  Ik ben een echte filmliefhebber en heb inmiddels duizenden films bekeken. Door ook slechte films uit te zitten heb ik geleerd wat goede films zijn. Dat zijn films die impact hebben, die je raken. Dat is natuurlijk leeftijdgebonden, maar ook persoonsgebonden. Ik heb gekozen voor een breed aanbod zodat er voor een ieder een pakkende film bij zit. Ik word zelf gelukkig van briljante films en wil de mensen graag uitnodigen om dat ook te komen ervaren. We hebben ook een uniek concept bedacht wat wel synchroon dineren genoemd zou kunnen worden. Tijdens de voorstelling van Food and Film worden de gerechten die op het doek klaargemaakt worden op hetzelfde moment aan de bezoekers in de zaal geserveerd. Heerlijk uit eten tijdens de film."

 

Ralf Verbeek: "Ik ben editor en filmmaker en bijzonder trots dat ik mee mag doen aan dit festival. Ik  verzorg een lezing over filmmontage en onze familiefilm wordt op zondag vertoond. Montage wordt ook wel de onzichtbare kunst genoemd. Van al het beschikbare materiaal stel je in een creatief proces de film samen in beeld en geluid. Hier ontstaat de magie van de film. Aan de hand van voorbeelden ga ik het effect van montage laten zien. Na mijn lezing zal men films anders gaan kijken. Ik ga ook een geheim verklappen over jezelf en montage. Onze eigen film heet 'Het Geheim van de Drakensteen' en is in 1,5 jaar tot stand gekomen in een evenwichtige samenwerking tussen mijn vrouw Petra, dochters Sara (7) en Merel  (5) en mijzelf. Het is een leuke, spannende avonturenfilm geworden, gefilmd met een Iphone!  Veel opnames zijn gemaakt in Houten en omgeving. Zo hebben we bijvoorbeeld gefilmd op Landgoed Wickenburgh en bij Fort Honswijk, maar er komen ook  sneeuwklokjes uit Amelisweerd en kronkelbomen uit het Zeisterbos in voor. Na vertoning van de film kunnen de mensen ons ontmoeten en vragen stellen in een Meet&Greet."

 

DE GROTE DAG Noor: "Het Filmfestival Houten is over twee weken en we vinden het nu toch wel spannend worden. We hopen dat de mensen er net zo enthousiast over zijn als wij en massaal naar het theater zullen komen. Lieve mensen, wees welkom en kom genieten van het filmfestival. De kaartverkoop is inmiddels gestart via de website www.filmfestivalhouten.nl of direct bij het theater."