• Theater Aan de Slinger

    Theater Aan de Slinger

Feestweekend 10 jaar Aan de Slinger

HOUTEN Aan de Slinger viert dit seizoen het 2e lustrum. De aftrap is een feestelijk weekend op 8 en 9 september. Met de seizoensopening ‘Proef het Theater’ op zaterdagavond, en de speciale editie van ‘10 jaar Open Podium’ op zondagmiddag. Proef het Theater is een avondvullend programma met veel verschillende optredens van bijvoorbeeld SHINE, zangeres en muzikante Marjolein Meijers, zanger Jan Rot en cabaretier Andries Tunru. In de Kleine Zaal draait de filmkomedie ‘The Trip to Spain’ met komieken Steve Coogan en Rob Brydon. Proef het Theater, za 8 sept, aanvang Theaterzaal 20.15 uur en Kleine Zaal 20.30 uur. Ook het Open Podium bestaat 10 jaar. Reden voor een speciale editie op 9 september! Het wordt een muzikale zondagmiddag met onder andere Chris Alain (The Voice) en Rienk Speelman (Edison Effect). De presentatie is in handen van Jeremy Hazeleger (The Voice en Topper Gezocht). Zo 9 sept 15.00 uur.

Tickets voor elk programma à € 4,50 (incl. een drankje) zijn verkrijgbaar via www.aandeslinger.nl of 030 – 63 51 024. Bij Proef het Theater vindt het programma in beide zalen gelijktijdig plaats, bezoekers maken een keuze.

FILMPROGRAMMERING Op dinsdag 11 september draait de documentaire ‘So help me God’. We volgen de buitengewone Anne Gruwez in haar dagelijkse leven als onderzoeksrechter in Brussel. Ze verzamelt bewijs op plaatsen delict, heropent Onopgeloste zaken en heeft een onconventionele aanpak. “Extravagante onderzoeksrechter groeit uit tot een moderne Miss Marple” (5* Trouw). Verder in september: On Chesil Beach (13 & 14 sep), Foxtrot (18 sep), The Place (20 & 21 sep), Under the tree (25 sep) en The Bookshop (27 & 28 sep). Tickets via www.aandeslinger.nl.

JONGE THEATERLIEFHEBBERS Jonge Houtenaren die houden van theater zijn welkom op zaterdag 15 sept om 19.30 uur bij de musical ‘De brief voor de Koning’ (try-out) van Homemade Productions. Naar de bestseller van schrijfster Tonke Dragt, met ridders, kastelen, jonkvrouwen, spionnen en kluizenaars. Voor de hele familie vanaf 8 jaar. Voor 2 tot 6-jarige is op zondag 16 september om 11.00 en 14.00 uur ‘Dikkie Dik & Ik’. Een feest in de Theaterzaal en foyer met de bekende rode kat. Wie nog liever zélf ook op het podium staat, kan zich opgeven voor een cursus van Jeugdtheaterschool Aan de Slinger. Er is voor elke leeftijd iets. Kwaliteit, uitdaging en plezier staan voorop. Kijk op www.aandeslinger.nl.

WIN GRATIS KAARTEN 't Groentje geeft twee vrijkaarten weg voor de film 'The trip to Spain' tijdens Proef het Theater, zaterdag 8 sept 20.30 uur, Kleine zaal. Wilt u hier naar toe, mail dan voor vrijdag 7 september 10 uur onder vermelding van 'Proef' naar groentje@bdu.nl Uit de inzenders trekken we een winnaar. Deze krijgt een mail van de redactie.