• Bigband Houten
  • Bigband Houten

Feestelijk jubileumconcert Bigband

HOUTEN Vrijdag 10 november gaf Bigband Houten in het Theater aan de Slinger een feestelijk optreden vanwege hun 10-jarig bestaan.

HEEFT HOUTEN EEN BIGBAND? In de goed gevulde zaal zat menig Houtenaar die voor het eerst een optreden van dit orkest bijwoonde. Dat is opvallend, want in de afgelopen tien jaar heeft dit amateurorkest aan allerlei culturele activiteiten kleur gegeven, zoals de Cultuurnacht, Gluren bij de Buren, Rotarally, het jaarlijkse Sportgala, diverse SingAlongs en de kerstproducties Hartje Houten (2014) en Bureau Houten (2016). Vrijdag liet het 20-koppige gezelschap onder leiding van dirigent Diederik Ruisch een swingende selectie horen van hun repertoire. Het beginnummer, Freckle Face, had wat te lijden van plankenkoorts, maar toen de eerste zenuwen eenmaal weggeblazen waren, kon het feest echt beginnen. Daisy Schellekens-Puijk liet met levendige uitvoeringen van How sweet it is en Stuck (bekend van Caro Emerald) horen dat ze met recht de vaste zangeres van de band is.

VOCALE TOPPERS Voor deze bijzondere gelegenheid had de bigband bovendien twee internationale vocale toppers uitgenodigd: Edwin Rutten en Deborah J. Carter. Beiden brachten enkele eigen nummers ten gehore, die de band speciaal had ingestudeerd. Edwin zong onder andere het aansprekende nummer Hey Dad (Hé, pap), over een kleine jongen die zijn vader de meest onmogelijke vragen stelt. Deborah kreeg met haar warme vertolkingen van onder andere In the wee hours of the morning (In de kleine uurtjes van de ochtend) en My funny Valentine de zaal muisstil. Na enkele intermezzo's waarin Edwin het publiek aan het zingen, klappen en lachen kreeg, volgde nog een keur aan swingende, rustige, opzwepende en gevoelige nummers. De avond werd afgesloten met het uitbundige en feestelijke Route 66, waarbij alle drie de zangers al scattend improviseerden en elkaar muzikaal steeds verder uitdaagden. Het resultaat: een staande ovatie van het publiek voor de vocalisten, de band en de dirigent. Dus, ja: Houten heeft een bigband om trots op te zijn. Blijf ze volgen, bijvoorbeeld op Facebook.