Evenementenhulp

HOUTEN Een van de taken die een lokale afdeling van het Rode Kruis uitvoert is Evenementenhulp. In de meeste gevallen betekent dit Eerste Hulp, maar het kan ook assistentie zijn bij het surveilleren bij en begeleiden van grote publieksgroepen. Vaak vindt die assistentie plaats buiten de eigen gemeente. Bij marathons en andere grote sportevenementen, wordt een beroep gedaan op Rode Kruisers uit heel Nederland. Bij de start van de Tour de France vorig jaar in Utrecht waren ongeveer 150 evenementenbegeleiders actief. Voor de Nijmeegse Vierdaagse levert het Rode Kruis een groot medisch team met tientallen blarenprikkers. Enz.

Hulpverleners met een behoorlijke ervaring en die enkele ter zake doende cursussen hebben gevolgd kunnen opgeroepen worden voor Noodhulp. In deze gevallen gaat het om calamiteiten - veelal brand of wateroverlast - om eenvoudige medische assistentie te verlenen, burgers op te vangen en te evacueren. Dit laatste gebeurt dan in het kader van de hulp die de (provinciale) Veiligheidsregio biedt en waarbij samengewerkt wordt met o.a. gemeente, politie en brandweer.

De afdeling Houten beschikt over een beginnend team voor Evenementenhulp, maar er wordt nog gezocht naar een aantal enthousiaste vrijwilligers.

Bij evenementenhulp wordt overigens samengewerkt met de EHBO-vereniging. Meer informatie kunt u vinden op de website van het Rode Kruis, trefwoorden: evenementenhulp, resp. noodhulp.

Geïnteresseerden kunnen zich melden via de website (http://www.rodekruis.nl/afdeling/houten) of contact opnemen met Addy Raaijmakers (030-6056100) of Ad de Grauw (; 06-52189698)

Agenda Rode Kruis Houten

Maandag 10 oktober (tussen 12.30 en 20.00 uur): Bloedafname Sanquin bij zwembad De Wetering, Hefbrug 3 (tussen 12.30 en 20.00 uur).

Dinsdag 11 oktober (9.30 - 11.30 uur) koffieochtend voor senioren in Lorech, Hollandsspoor 37.

Iedere maandag (13.00 - 15.00 uur) koffiemiddag in de Wiese (Schalkwijk).