• Halloween op Het Rond

    Christiaan Hofland
  • Halloween op Het Rond

    Christiaan Hofland
  • Halloween op Het Rond

    Christiaan Hofland

Houten viert Halloween in winkelcentrum Het Rond

HOUTEN - Vandaag is het Halloween, maar de kinderen uit Houten hebben dit feest afgelopen vrijdag uitbundig gevierd in winkelcentrum Het Rond. Lang voordat de deuren van het Haunted Halloween House opengingen, stond al een rij jonge bezoekers te wachten om naar binnen te kunnen. In de spookachtige tent op het plein konden zij maskers maken of zich laten schminken. Daarna konden zij onder het genot van een griezelig snoepje meedoen aan een spannende Vossenjacht. Maar liefst 8 griezelige figuren moest gevonden worden. Bij een volle kaart kregen zij een gratis ritje in een kermisattractie.

KOOPZONDAG Op de koopzondag, die traditioneel op de laatste zondag van de maand plaatsvindt, konden alle kinderen bij de deelnemende ondernemers in het winkelcentrum langsgaan voor een heuse Trick or Treat. Zo maakten zij kennis met de winkels in Het Rond en konden zij nog lang genieten van hun verzamelde snoepjes. Het hele weekend was er ook kermis in Het Rond, zodat er na het griezelen ook gezwierd kon worden.

De feestdag Halloween valt oorspronkelijk op 31 oktober. Traditioneel werd dit feest vooral gevierd in Ierland en Groot-Brittannië en het is nu vooral groot in Amerika: daar staan op elke hoek van de straat pompoenen. Inmiddels is de trend ook overgewaaid naar ons land. Ook in Houten wordt sinds enkele jaren Halloween gevierd.