• Back on Track Band speelt op het Dorpsfeest

    Back on Track band
  • Back on Track band

Dorpsfeest terug op het Plein van het Oude Dorp

HOUTEN Van 1995 tot en met 2008 kende het oude dorp van Houten het laatste weekend van de schoolvakantie het traditionele Dorpsfeest, georganiseerd door Ab en Ina van Dort van "van Dort Wijnspecialist. Deze Dorpsfeesten waren een fenomeen waarop vele mensen zich verheugden en de datum al vroeg in de agenda's blokkeerden!

Doordat de vraag bleef terugkomen, heeft de ondernemersvereniging "Oude Dorp" al enkele jaren het initiatief genomen om het feest 'oude stijl' in ere te herstellen. Het Dorpsfeest 2019 vindt plaats op zaterdag 31 augustus en de organisatie is weer in handen van de ervaren Ab en Ina van Dort!

Speelden op de laatste editie in 2008 nog 3 bands; dit jaar wil men voorzichtig van start gaan met één band. Op het plein wordt voor het publiek een grote overkapping gebouwd om er zeker van te zijn dat bij onverhoopt slecht weer de bezoekers toch droog van het feest kunnen genieten. Ook worden verschillende 'tappunten' geplaatst, waar naast de bekende wijnen van 'van Dort', ook "Hommeles Bier" en "Swinkels Bier" geschonken zal worden.

Een grote trailer, wederom belangeloos beschikbaar gesteld door Thijse Koerierdiensten uit Houten, waarop de band 'The Back on Track Band' zal spelen, komt centraal op het plein te staan. De band speelde afgelopen Koningsdag al op het Plein en is daar door het publiek enthousiast ontvangen. De band is een pop-rock coverband uit Tiel met een repertoire bestaande uit `TOP 40 classics` van de laatste decennia. Het aanbod varieert van ballads, rock-, pop- country- en rock&roll; aangevuld met een aantal oude populaire Nederlandstalige nummers.

De band bestaat uit 6 muzikanten die al 10-tallen jaren muziek maken en met diverse bands hebben opgetreden. Meer informatie over deze band en het repertoire dat zij spelen kunt u vinden op: www.backontrackband.nlZ e spelen onder andere nummers van: Eric Clapton, DireStraits, U2, Queen, CCR, The Stones, The Animals, Santana en vele andere bekende artiesten uit die mooie periode. Voor de liefhebbers hebben ze ook nog een aantal echte klassieke gitaarnummers van oa. The Shadows op hun repertoire staan. 

De avond begint rond 20.30 uur en eindigt om 01.00 uur.

Als het weer meezit belooft het weer een mooi Dorpsfeest te worden waar naar verwachting weer een hele grote groep mensen vanuit Houten en omstreken naar toe zal komen. Hopelijk wordt de oude traditie weer in ere hersteld en kunnen we volgend jaar een groter feest verwachten.

Dat de ondernemersvereniging het goed voor heeft met hun publiek mag blijken uit het feit dat ze naast dit feest inzetten op meer entertainment voor de mensen. Blokkeer alvast zaterdag 12 en zondag 13 oktober in uw agenda want dan wordt op het Plein een groot Oktoberfeest georganiseerd!