• Op de fiets langs Erfgoed locaties waar een muziekprogramma wordt aangeboden.

    Archief BDU Media

Erfgoed-muziekfestival Schalkwijk

SCHALKWIJK Na het succes van 2017 komt er nu na twee jaar op zondag 19 mei opnieuw een Erfgoed- muziekfestival  in Schalkwijk. De organisatie hiervan maakt dit jaar deel uit van de Stichting ter Promotie van het Eiland van Schalkwijk.

Gedurende de middag, die om 12:00 uur spectaculair geopend wordt op De Brink, treden er allerlei muzikanten op. Er zijn jonge en oude artiesten, met veel en weinig podiumervaring, van binnen en van buiten Schalkwijk.

Het publiek fietst of wandelt daarbij langs de route en krijgt op de diverse (Erfgoed-)locaties in het dorp een gratis muzikaal programma aangeboden o.a. jazz, blues, klassieke muziek, koormuziek, fanfaremuziek, kortom muziek "voor elck wat wils". Iedereen maakt zelf een selectie van wat men wil zien en bij goed weer zullen er ook optredens in de open lucht zijn. Alles mag, niets hoeft.

De wafelbaksters van de Zonnebloem zijn ook dit jaar weer present bij Boerderij Vulto en voorzien iedereen van vers gebakken wafels.

Deze keer hebben 10 bijzondere (Erfgoed-) locaties hun medewerking aan het festival toegezegd t.w.: Kersentuin Eethuis Ster, Boerderij Vulto, tuin Brassica, boerderij de Bruin, Pand Pannenkoek, fort WKU, boerderij De Wit, Eetcafé Jonkheer De Ram en de N.H. Kerk.

Sociaal Cultureel Centrum De Wiese wordt deze middag omgetoverd tot Danssalon, dus wil je lekker dansen op muziek uit de jaren'60 –'70 dan is dit de plek!

Na afloop van het programma wordt de afsluiting van het festival eveneens gehouden  in Sociaal Cultureel Centrum De Wiese, dit eindigt rond 18.00 uur en uiteraard is ook hier iedereen van harte welkom.