• Van Wijk 't Goy

    Energieke Regio

Energieke Regio Kromme Rijnstreek helpt ondernemers in verduurzamen van bedrijven

HOUTEN Sinds de lancering in juli vorig jaar heeft de Energieke Regio Kromme Rijnstreek diverse bedrijven op weg geholpen om aan de slag te gaan met het verduurzamen van hun bedrijf. Lokale adviseurs van Energieke Regio geven onafhankelijk advies over de verduurzamingskansen aan de deelnemende bedrijven. Hiermee worden ondernemers geholpen om geld te besparen via duurzaamheid. Energieke Regio roept meer ondernemers op om gebruik te maken van deze adviesmogelijkheid.

WIE WIL ER GEEN ENERGIE BESPAREN? Er is heel veel te winnen met energiebesparing bij bedrijven en organisaties! Veel gebouweigenaren weten echter niet waar te beginnen. Ook is de onbekendheid met de financiële voordelen van verduurzaming groot. Vanaf het najaar 2017 werden ondernemers opgeroepen om deelnemer te worden aan de Energieke Regio. Deskundige en onafhankelijke adviseurs van Energieke Regio laten zien dat vergaande energiebesparing eenvoudig te realiseren is en zeker lucratief kan zijn. Ook kunnen ze helpen met het voordeliger inkopen van duurzame energie. Ze leggen de kansen voor aan de directies en gebouwbeheerders van de deelnemende bedrijven en maatschappelijke organisaties. Deelnemende bedrijven kiezen vervolgens zelf of en welke maatregelen er getroffen worden.

VAN WIJK FRUIT VERDIENT AAN DUURZAAMHEID VIA ENERGIEKE REGIO Van Wijk fruit uit 't Goy is binnen de fruitteelt koploper in verduurzaming. Vorig jaar hebben ze ruim 1550 zonnepanelen op het dak gelegd waarmee de koel- en verpakinstallaties van energie worden voorzien. Door de afvalwarmte van de koelinstallaties worden de kantoren, kantine en de werkplaats verwarmd. "We zijn vooruitstrevend en willen koploper blijven qua duurzaamheid," zegt Nico van Wijk, eigenaar van Van Wijk Fruit. "We zijn daarom nauw betrokken bij de DO-challenge en winnen advies in via de Energieke Regio."

KROMME RIJNSTREEK, DE NEGENTIENDE ENERGIEKE REGIO Op dit moment zijn er in Nederland 22 Energieke Regio's verdeeld over 77 gemeenten. Lokaal wordt het project vertegenwoordigd door de gemeenten Houten, Bunnik en Wijk bij Duurstede, Economisch Platform Houten, Bunnikse Handel en Industrie Kring, Ondernemerskring Wijk bij Duurstede en Rabobank Rijn en Heuvelrug.

WILT U MEER WETEN? Indien u vragen heeft over dit Persbericht, dan kunt u contact opnemen met: Wijnand Jonkers, Regioregisseur Energieke Regio Kromme Rijnstreek : (06) 33 81 96 75 of w.jonkers@nmu.nl en Martine van Amerongen, Communicatie Energieke Regio Kromme Rijnstreek: (06) 51 84 47 13 of martine@freelance-marketing.nl Zie verder de website www.energiekeregio.nl