Emotionele eindmusical groep 8

HOUTEN Het was een bijzondere dag voor leerlingen van groep 8 van de Houtense Montessorischool: ze mochten dinsdag hun eindmusical opvoeren. Die stond lange tijd op losse schroeven omdat twee maanden geleden brand woedde in het schoolgebouw. Het decor en het podium gingen begin mei in vlammen op. De schoolleiding ging met man en macht op zoek naar een alternatieve plek. Locatiecoördinator Trudy Knaap zette een oproep in de Facebook-groep 'Houten helpt elkaar'.  
"En Houten heeft ons heel goed geholpen", zegt Knaap tegen RTV Utrecht. De achtstegroepers mochten een podium lenen van restaurant De Engel en konden optreden in wijkcentrum De Vuurtoren. "Daar zijn we heel blij mee, echt top."

Iris Zandbergen zag haar hoofdrol in de eindmusical bijna in rook opgaan. Maar vandaag kon ze dan toch haar acteerwerk laten zien. "Ik vond het heel jammer dat de afsluiting van acht jaar basisschool niet kon op mijn eigen school. Maar het is wel fijn dat we toch een andere plek hebben gevonden."
Alle leerlingen zaten de afgelopen maanden in een alternatief schoolgebouw. In het afgebrande pand aan de Vikingenpoort wordt nog altijd hard gewerkt aan het herstel. De gemeenschappelijke ruimte en de gangen zijn nog niet opgeknapt. 
Na de zomervakantie kunnen de kinderen weer starten op hun vertrouwde plekje". "Maar omdat de lokalen klaar zijn gaan we deze week wel weer terugverhuizen", zegt Knaap. "Zodat we lokalen kunnen inrichten en de kinderen na de zomervakantie weer kunnen starten op hun oude vertrouwde plekje."

De brand is zeer waarschijnlijk doelbewust door iemand aangestoken, omdat een ruitje is ingetikt. Maar de politie heeft nog geen verdachte of dader opgepakt. (bron: RTV Utrecht)