• Jan Stips

    Jan-Willem Bullee

Eerste namen Cultuurnacht bekend

HOUTEN Na het eerdere bericht van de Cultuurnacht Houten 2019 waarbij het gedeeltelijk vernieuwde bestuur, het nieuwe logo en het nieuwe thema 'Verlicht' bekend zijn gemaakt, kan de organisatie deze keer nog een tipje van de sluier oplichten en de eerste programma-onderdelen bekendmaken. Dat doen zij op basis van de vier pijlers: muziek (van klassiek tot pop), theater, dans en kunst.

MUZIEK Als eerste act: Robert Jan Stips Solo. Voor de oudere jongeren onder u vast geen onbekende. Robert Jan was de toetsenman van onder andere Supersister, Golden Earring, Sweet d'Buster en de Nits. Ook produceerde hij artiesten als Gruppo Sportivo, Vitesse en Freek de Jonge. Niet de eerste de beste dus, maar een topper uit de Nederlands popgeschiedenis. Nieuwsgierig? Bekijk alvast de documentaire 'De Tovenaar van de Nederpop' op NPO3. Robert Jan staat op 30 maart van 21.00 – 22.00 in de Brouwerijzaal van de Roskam.

Als tweede act de Dutch Percussion Community met het project 'Rhythms On The Move', een slagwerkgroep bestaande uit 24 top-percussionisten. Zij spelen een gevarieerd programma waarbij jong en oud op een actieve manier betrokken zullen worden. De volgende keer een uitgebreid artikel over deze act die te zien zal zijn in de Grund van 20.30 – 23.00 uur. Let voor alle andere muziekaankondigingen op de bekendmakingen via social media en de website.

THEATER OP DIVERSE LOCATIES Ook dit jaar weer veel kleine theaterproducties op locatie. De Drama Queens zullen u op een aangename manier wakker houden bij Slaapspecialist Jongerius, Jos en Koen – 2 jonge theatermakers - brengen locatietheater bij Wagenmakerij Alex Verweij en Theatergroep Splinter staat bij wijnspecialist van Dort. Zij zullen hun acts tussen 20.30 – 23.00 uur diverse malen opvoeren.

DANS EN MEER... In het Theater Aan de Slinger zullen voornamelijk dans- en muziekacts acte de presence geven. O.a. jongerencentrum voor podiumkunsten Shine, dansstudio Olga van Koningsbrugge, Stardance en een spetterend optreden van Friction & The Roots Drivers. Heerlijke reggae, Caraïbische vibes en onweerstaanbare afrobeats, waarbij echt niemand stil kan blijven staan!

KUNST Olivia O'Keeffe zal in de winkelpassage van het Oude Dorp een spectaculaire installatie bouwen waar het publiek aan mee kan werken. Ze speelt in op het thema door met speciaal licht en gespannen draden een bijzonder lijnenspel te laten ontstaan.

Dit is maar een kleine greep uit het grote aanbod. Elke week worden er meer artiesten bekend gemaakt. Zoals de tweede muziekact in de Roskam en Nederlandstalige popmuziek in De Engel. Daarnaast veel kleine acts zoals een DJ en een band bij dinner@six etc. We kunnen nu niet alles noemen zonder De Zwijger, Opoe Stronk, Coco Pazzo, bij Teus, Kwalitaria, AH en anderen tekort te doen.

Meer nieuws via de website www.cultuurnachthouten.nl of via de e-mail newsletter. Of volg de Cultuurnacht Houten op Facebook, Twitter en/of Instagram.