• Cultuurnacht Houten

Eerste namen bekend van de 14e Cultuurnacht Houten

HOUTEN De eerste namen van de Cultuurnacht zijn bekend. De organisatie maakte de eerste namen bekend van acts die dit jaar acte de presence geven.

ROBERT JAN STIPS (RJSOLO)  Voor de oudere jongeren onder ons vast geen onbekende. Robert Jan was de toetsenman van andere Supersister, The Golden Earring, Sweet d'Buster, Transister en de Nits. Ook produceerde hij artiesten als Gruppo Sportivo, Vitesse en Freek de Jonge. Niet de eerste de beste dus, maar een topper uit de Nederlandse popgeschiedenis.

Onlangs was bij NPO2's 'Uur van de wolf' nog de documentaire 'De tovenaar van de Nederpop' te zien. En eind maart zal er een nieuwe CD van Supersister verschijnen en zal hij met het Supersister Project 2019 Live op 8 en 9 april optredens verzorgen in Het Paard in Den Haag en Paradiso in Amsterdam. Maar voor ons gaat Robert Jan een speciaal solo-optreden verzorgen met een dwarsdoorsnede uit zijn hele oeuvre waarmee hij ook vorig jaar onder de noemer RJSolo heeft getourd. Robert Jan staat op 30 maart in de Brouwerijzaal van de Roskam. www.stips.net


DUTCH PERCUSSION COMMUNITY PERCUSSION FRIENDS Slagwerkproject 'Percussion Friends' bestaat uit 24 toppercussionisten. Samen zullen zij een spetterend optreden verzorgen. Het programma bestaat uit een negental composities/arrangementen van Latijns-Amerikaanse muziek, Afrikaanse- en popmuziek. Hierbij worden zowel westerse als niet-westerse percussie-instrumenten gebruikt, waaronder marimba's, vibraphone, xylophone, drumsets, doun douns, djembé, cowbells, shakers e.a. Het is een zeer gevarieerd programma, voor jong en oud, waarbij het publiek op een actieve/muzikale manier betrokken zal worden. Diverse sets van ca. 30 minuten (o.v.).

De artistieke leiding is in handen van Jaap Firet, componist/arrangeur en slagwerker bij o.a. De Koninklijke Biltse Harmonie, Michiel Buijsse, professioneel slagwerker en docent en Charles van Zanten, voormalig artistiek leider/dirigent van de Melody Percussion Band van KNA in Houten en slagwerkensemble en steelband van het Nederlands Politie Orkest.

14e Cultuurnacht Houten, zaterdag 30 maart 2019 diverse locaties.