• Kersverse entree straalt luxe uit en vergroot het winkelplezier

    Tanja Vlieger

Eerste deel Vershof geopend

Tanja Vlieger

Houten Vorig jaar vierde de Vershof haar 25-jarig bestaan, daarna was het tijd voor de grootscheepse verbouwing, die deel uit maakt van een nog groter herinrichtingsplan van Winkelcentrum Het Rond.

RUIM EN LICHT Vrijdagmiddag 9 februari onthulde wethouder Herman Geerdes samen met Erwin Wessels, directeur van Altera Vastgoed, de plannen voor de herinrichting van het plein Het Rond en werd het eerste kersverse deel van de Vershof met een hapje en een drankje ingewijd.

Peter Ultee Groenten en Fruit, Keurslagerij Stokman en Vishandel Corné de Jong hebben onlangs hun uiteindelijke posities ingenomen. De nieuwe entree tegenover de Jumbo is groots, met veel daglicht wat door de glazen pui en de ramen in het dak naar binnen valt. Peter Ultee: "Dat licht is het grootste voordeel van onze nieuwe plek. En de hoeveelheid ruimte die we nu hebben."

ROUTING EN HYGIENE "Het is een tactisch schuiven met ondernemers," legt Huub van Grunsven van Bouwbedrijf Penning uit. Een winkelcentrum verbouwen is een bijzondere tak van sport. Retailers moeten te allen tijde open kunnen blijven, en ook de klant mag slechts minimale hinder ervaren. Er wordt veel aandacht besteed aan bewegwijzering, zodat iedereen de tijdelijk verplaatste winkels weet te vinden. Een uitdaging is de hygiëne. "Verbouwen brengt natuurlijk veel stof en rotzooi met zich mee, terwijl vlak ernaast etenswaar wordt verkocht. Er worden allerlei maatregelen getroffen zodat de hygiëne gegarandeerd kan blijven."

KOOKEILAND In het middengedeelte van de Vershof wordt de komende weken een verblijfsplek, een soort kookeiland, gecreëerd, wat alle ondernemers kunnen gebruiken voor productpresentaties, proeverijen en (kook)workshops. Peter Ultee: "Voorheen stonden we in de aspergetijd buiten met hapjes, straks komt daar een veel aangenamere setting voor terug." Als het middengedeelte af is kunnen retailers zoals de kookwinkel Bij ons in de keuken, die nu tijdelijk buiten de Vershof zit, weer terug naar hun oude plek. Daarna kan het laatste gedeelte met de ingang aan Onderdoor verbouwd worden.

BOCA Vanaf maandag 19 februari opent Boca haar deuren. Boca is een plek waar je met je familie eet, waar je even binnenloopt voor een goede cappuccino maar ook met vrienden op vrijdagmiddag het weekend inluidt. Het wordt stoer, industrieel en vintage, warm en toegankelijk. De ideale combinatie van borrelen en eten. Vanuit de grote bar, centraal in de zaak, wordt de ruime keus aan dranken geserveerd.

De keuken wordt Mediterraans getint, gecombineerd met streetfood en een focus op shared dining. Huisgemaakt, vers en kwaliteit zijn de kernwaarden. Er komt een open keuken met houtskooloven.

Op donderdag 22 februari is de officiele opening van Boca. Eerst met genodigden en vanaf 20.30 uur is iedereen welkom om de opening van Boca feestelijk te vieren.