• Het echtpaar Willemsen-Van Schaik met burgemeester Wouter de Jong.

    John van Amerongen

Echtpaar Willemsen-Van Schaik 60 jaar een paar

HOUTEN Het echtpaar Willemsen-Van Schaik vierde afgelopen maandag hun 60-jarig huwelijk. Burgemeester Wouter de Jong bezocht het echtpaar thuis in Houten. Namens het gemeentebestuur feliciteerde de burgemeester het paar van harte met hun 60-jarig huwelijk en overhandigde hen een beeldje. Ze hebben elkaar in een banketbakkerij, waar ze beiden werkten, ontmoet.

John van Amerongen

Ze hebben overwogen om samen een banketbakkerij te beginnen, maar hebben daar vanaf gezien, omdat het moeilijk bleek om een pand te vinden. Uiteindelijk zijn ze van dat idee afgestapt. Bertus Willemsen (83) is cursussen gaan volgen en daarmee uiteindelijk de verzekeringswereld ingestapt. Hij heeft 36 jaar in de verzekeringen gezeten. Ook was hij de oudste werknemer van de Gamma toen hij op 68-jarige leeftijd nog wat wilde doen en bij de Gamma om werk vroeg. Hij heeft daar toen nog tot 77-jarige leeftijd materiaal voor klanten op maat gezaagd. Houtbewerking is altijd zijn hobby geweest. Hij heeft op zolder divers gereedschap voor houtbewerking staan. Bertus nam de gelegenheid te baat om de burgemeester te wijzen op het maaibeleid. Het schijnt hem dat ze wel erg vaak komen en het kost toch allemaal geld. "Ik luister altijd", zo zei de burgemeester die goed luisterde en gezellig met het echtpaar in gesprek was.   

UTRECHT Die banketbakkerij van de ontmoeting stond in Utrecht. Letty (80) komt oorspronkelijk uit Utrecht. Bertus vertelt dat hij uit Heerlen komt. Letty zegt dat het gezin waar Bertus als één van negen kinderen opgroeide, veel verhuisde. Zij groeide op als één van drie kinderen in een gezin. Letty denkt dat ze elkaar in 1953 ontmoet hebben en vertelt dat ze nog geen drie jaar later voor de wet getrouwd zijn om een huis te kunnen krijgen. "Het jaar er op trouwden we voor de kerk." Na het trouwen gingen ze bij haar ouders in Utrecht op zolder wonen. Ze hebben daar zo'n drieënhalf jara gewoond. Het viel niet mee. Gelukkig konden ze een eigen huis krijgen. "Dat hoor je veel bij 60-jarige huwelijk, dat eerst werd ingewoond bij ouders', zo zegt burgemeester De Jong. "Het was moeilijk om een huis te krijgen." Het echtpaar kreeg drie kinderen, één jongen en twee meisjes waarvan er een meisje helaas al jong overleed aan de complicaties van mazelen. Letty heeft ook na haar trouwen nog gewerkt. Onder andere in modezaken.

CARAVAN Het echtpaar kwam in 1996 in Houten wonen. Bertus mag graag wandelen en fietsen. Tegenwoordig heeft hij een elektrische fiets. Letty werkt graag in de tuin en prutst graag wat. Ook trokken ze er vele jaren met de caravan op uit. Dat doen ze nog steeds. Volgens Bertus ligt hierin ook een beetje hun geheim van zo lang gelukkig samen zijn. "Samen met de caravan er op uit." Letty: "Daar blijf je jong van." Het echtpaar voelt zich kiplekker. "Je moet natuurlijk plezier in het leven houden", zo zegt Letty die ook bedoeld te zeggen dat je daar dan soms misschien moeite voor moet doen.