• Het echtpaar Sturkenboom

    John van Amerongen

Echtpaar Sturkenboom werkt samen

HOUTEN Samenwerken is het geheim van lang en gelukkig samen zijn, zo zegt het echtpaar Sturkenboom dat zondag 12 november hun 60-jarig huwelijk vierde. Respect hebben voor elkaar en luisteren naar elkaar zijn daarbij belangrijke onderdelen van die samenwerking. Ze hebben het al die jaren ook echt samen gedaan. Ze hebben ook samen vele jaren op de boerderij aan de Houtense Wetering gewerkt.

John van Amerongen

Van een bruiloft komt een bruiloft zo luidt het spreekwoord. Nelly (88) en Johan (92) leerden elkaar op een bruiloft kennen. Ze dansten samen. "Ik was op de fiets er heen gegaan en hij heeft me gelijk na die bruiloft met de auto thuis gebracht", zo zegt Nelly

Zij kwam oorspronkelijk uit Cothen en hij is aan de Houtense Wetering in Houten geboren. Ze wonen nog steeds aan de Houtense Wetering. Het echtpaar kreeg na hun huwelijk vijf kinderen. Drie meiden en twee jongens waarvan de oudste is overleden door een ongeluk.  Inmiddels heeft het paar ook twee kleinkinderen.

Door de jaren heen hebben ze alles wel zien veranderen. Vroeger liep het land van de boerderij aan de voorkant tot aan de Steenen Poort en achter de boerderij liep het tot aan de Schalkwijkse Wetering. Nu ligt daar de Meerpaal, De Rede en de Rondweg.

De burgemeester kwam die zondagmiddagmiddag op bezoek. Hij feliciteerde het paar en overhandigde het echtpaar een cadeau dat inmiddels op een mooie plek in de woonkamer hangt. 's Avonds had het echtpaar nog een feestje met familie.