• Het echtpaar bekijkt het geschenk van de burgemeester.

    bron: twitter, twitteraccount @BgmdeJong

Echtpaar Houtman 60 jaar een paar

HOUTEN Het echtpaar Houtman kreeg vorige week dinsdag 27 september bezoek van burgemeester Wouter de Jong, omdat zij hun 60-jarig huwelijk vierden op deze dag. De burgemeester feliciteerde het paar namens de gemeente met deze heuglijke gebeurtenis. Meneer Houtman verblijft momenteel in de Loericker Stee, omdat hij door een val rugletsel heeft. Zijn vrouw bezoekt hem daar iedere dag. Het echtpaar  vond het een gezellig bezoek. "Een geanimeerd gesprek", zo zegt hij.

John van Amerongen

"Het gaat allemaal vanzelf, je hoeft er niets aan te doen", zo zegt Wilda (89). De tijd verstrijkt inderdaad vanzelf. Ze hebben elkaar ontmoet doordat ze in dezelfde straat opgroeiden en hun ouders bevriend waren. Zo kwamen ze bij elkaar over de vloer werden vrienden van elkaar en later groeide dat uit tot meer dan dat. Dat was in Utrecht. Hij is altijd in Utrecht blijven wonen. Haar ouders verhuisden met het gezin naar Almelo. Daar kwamen Nico's ouders hen samen met Nico bezoeken. "Daar hebben we gespeeld in het zand."

MILITAIRE DIENSTNico (90)moest in militaire dienst en vertrok naar Indonesië. Toen hebben ze elkaar drie jaar lang niet gezien. "In 1950 kwam hij terug." Toen hebben ze samen de draad weer opgepakt. Ze moesten wel weer even aan elkaar wennen. In 1956 zijn ze getrouwd. Ze gingen in Utrecht in Hoograven wonen. Het echtpaar kreeg drie kinderen en heeft inmiddels zes kleinkinderen en ook achterkleinkinderen. Later zijn ze van Hoograven naar Lunetten verhuisd. Zes jaar geleden zijn ze in Houten komen wonen. De kinderen hadden dat al steeds gevraagd. Ze gingen toen in een aanleunwoning bij de Loericker Stee wonen.

ADMINISTRATIEF Nico heeft altijd als administratief medewerker gewerkt. Hij werkte voordat hij naar Indonesië ging bij de Raad voor de Kinderbescherming in Utrecht. Tone hij terugkwam uit militaire dienst kon hij weer in zijn baan op zijn vertrouwde plek terugkeren.  Wilda verdiende ook geld voor het gezin door te werken tot de kinderen werden geboren.   Daarna was ze fulltime huisvrouw en werkte op die manier hard voor haar gezin. Nico veranderde op een gegeven moment van baan en werd chef de bureau bij unitas. Na enkele jaren werd er gefuseerd en was er voor Nico geen werk meer. "Toen was ik voor het eerst van leven zonder werk." Hij ging op zoek naar werk en besloot op een gegeven moment ook bij zijn oude baas navraag te doen. "Ik kwam weer bij de Raad voor de Kinderbescherming in dienst. Daar heb ik toen tot aan mijn pensioen gewerkt." Wilda weet zich nog te herinneren dat Nico een speldje kreeg, omdat hij vele jaren lid was van het CNV.

HOBBIES Wilda deed veel aan origami, haken breien en naaien als hobbies. "Ik heb van alles gedaan. Ik werkte graag met mijn handen. Ik heb ook met vilt gewerkt." Nico was volgens een dochter altijd leergierig. Hij is altijd geïnteresseerd in mensen. Hij las veel boeken en verdiepte zich overal in en vergaarde zo veel kennis. Hij weet van alles. "Dat is zijn hobby." Ze hebben allebei in koren gezongen. Ze hebben zich samen veel ingezet voor goede doelen door collectes te lopen.