• De samenwerkende partijen van KVO

    Gemeente Houten

Derde ster Keurmerk Veilig Ondernemen voor winkelcentrum Het Rond

HOUTEN Op woensdag 10 oktober, in de week van de veiligheid,  ontving winkelcentrum Het Rond de 3e Ster van het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO). De onderscheiding werd uitgereikt door burgemeester Wouter de Jong aan interim voorzitter Lucas Hoensen van Belangenvereniging Winkelcentrum . Burgemeester Wouter de Jong: ,,Ik ben heel trots op het resultaat en de goede samenwerking om het winkelcentrum schoon en veilig te houden. Op naar de vierde ster!".

In september is het winkelcentrum gecontroleerd door het Kiwa, organisatie die hooggekwalificeerde certificatie verzorgt. Er is gekeken naar de samenwerking tussen de partners van KVO en hoe schoon en veilig het winkelgebied is. Op het gebied van veiligheid is er onder andere geïnvesteerd in het trainen van winkelpersoon tegen winkeldiefstal en er is een ontruimingsplan opgesteld voor het overdekt winkelcentrum. De toets leverde een positief resultaat op. Hiermee verdiende het winkelcentrum zijn 3de ster.
 

In het project Keurmerk Veilig Ondernemen werken gemeente, politie, buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's), Veiligheidsregio Utrecht (VRU), jongerenwerk van Van Houten&co, woningbouwvereniging Viveste, Cushman & Wakefield namens de eigenaar en een aantal ondernemers aan een aantrekkelijk en veilig winkelgebied.

Meer informatie over veilig ondernemen op www.houten.nl/veilig