• Alex van Zaanen

Debora Jille drievoudig Nederlands kampioen

HOUTEN Debora Jille (16), heeft in het laatste weekend van mei maar liefst drie 1e plaatsen op haar naam geschreven tijdens de Nationale Jeugdkampioenschappen (NJK) badminton.

De eerste finale was het gemengd dubbel , waar Debora in de categorie onder 17 jaar samen met Sebastiaan Li het kampioenschap verdedigde. Na mooie rally's werd uiteindelijk vrij gemakkelijk de eerste titel binnengehaald.In het enkelspel was al het bereiken van de finale een hele prestatie, ze moest hiervoor vier wedstrijden op rij winnen (waarvan twee pittige driesetters, waarbij ze ook de eerste geplaatste speelster wist te verslaan). Ook de finale werd een lange mooie wedstrijd en na drie sets (18-21/21-10/21-15) was de tweede titel binnen onder 17 jaar. In het damesdubbel won Debora samen met Imke van der Aar zelfs de eerste prijs in de hoogste leeftijdscategorie (onder 19 jaar) en ook deze titel heeft zij met succes verdedigd. Doordat Debora nog maar 5 weken geleden tijdens een internationaal toernooi in Frankrijk enkelblessure heeft opgelopen, was het tot voor kort niet eens zeker of zij aan het NJK kon deelnemen. De drie Nederlandse titels zijn daarom een prachtige beloning voor het harde werk en fantastische afsluiting van het seizoen met mooie resultaten, maar ook enkele moeilijke momenten wegens het blessureleed. Dank gaat daarbij uit naar het begeleidingsteam van trainers in den Haag en Arnhem en naar fysiotherapeut Erik van Erve van Maatschap van Tongeren in Zeist!

De trainingen gaan de komende periode gewoon door en eind juli start de voorbereiding op het volgende seizoen. Debora zal in 2016/2017 opnieuw in de eredivisie uitkomen voor BC Amersfoort en zich daarnaast richten op de internationale junioren- en seniorentoernooien, waaronder ook de Wereld Jeugdkampioenschappen in Bilbao.