De uitdaging van Caecilia

SCHALKWIJK Muziekvereniging Caecilia bestaat 110 jaar en dat betekent dat er gedurende het hele jaar op muzikaal gebied veel te beleven valt. Inmiddels is er huis-aan-huis een kleurige glossy verspreid, en genoten ruim 350 bezoekers van het bijzondere popconcert Berries&Lime. Deze zomer volgen nog een muziekspektakel en een fortenconcert, maar er is meer. Er is namelijk iets dat nóg leuker is dan luisteren naar een orkest. Dat is…meedoen met dat orkest!

STOOMCURSUS Met elkaar een muziekstuk vorm geven, ontdekken dat het geheel meer is dan de som der delen, ervaren dat het kicken is om samen te musiceren, er is gewoon niets leuker dat dat. Daarom wil de jubilerende Caecilia die ervaring graag aan iedereen geven, en heeft ze 'de uitdaging van Caecilia' bedacht: Muziekleraar Thijs Visser geeft in mei en juni een stoomcursus van 4 lessen aan iedereen van 18 jaar en ouder die ervan droomt om één keer in zijn leven eens mee te doen met een orkest. Niet met een triangel of sambaballen, maar met een echt blaasinstrument. Visser gaat een klas vormen van belangstellenden. Zij krijgen gratis een blaasinstrument te leen, vier keer een uur les en tijdens het muziekspektakel op de Brink op 12 juni spelen zij één stuk mee met het orkest van Caecilia,terwijl de rest van Schalkwijk toekijkt! Je moet wel lef hebben om deze uitdaging aan te durven, maar wie instapt en het werkelijk voor elkaar krijgt om uiteindelijk met dit optreden mee te doen verdient natuurlijk eeuwige roem, zijn foto in de plaatselijke krantjes en van Caecilia nog een extra gratis les!

MEEDOEN Natuurlijk is het voorstelbaar dat er ook mensen zijn die heel graag wel vier keer les willen hebben in deze blazersklas maar die het publieke optreden aan het eind van de cursus niet zo goed aandurven. Gelukkig is het voor hen ook mogelijk om aan deze gratis lessenserie mee te doen zonder de vuurdoop op de Brink aan het eind, en als ze stiekem toch graag een keer mee willen blazen met het orkest, dan kan dat ook veilig tijdens een repetitieavond in De Wiese. Caecilia wil gewoon alle mensen die eens een keer vrijblijvend een paar blaaslessen willen uitproberen als jubileumcadeautje deze kans geven. Als je een paar keer gevoeld hebt hoe leuk het is om zelf muziek te maken, ook al heb je nog nooit zoiets aan gedaan, ook al ben je geen natuurtalent, dan wil je niets anders meer. Kortom, staat ergens op je bucketlist de wens om mee te doen met een orkest, dan zou ik nu in actie komen. Aanmelden of nadere informatie aanvragen kan tot en met 27 april bij Marjolein Kool via 030-6011201 of koolm@xs4all.nl