• Bestuur Stichting Cultuurnacht Houten: Vlnr: Roger Adan, Natasja Teuben, John van Wijngaarden en Ronald Verbeek.

    Stichting Cultuurnacht Houten

Cultuurnacht met veel diversiteit maakt kiezen lastig

HOUTEN Het wordt moeilijk kiezen dit jaar voor bezoekers van Cultuurnacht Houten op 2 april, denkt het bestuur van Stichting Cultuurnacht Houten. Andere jaren was het natuurlijk ook al niet gemakkelijk voor bezoekers, maar dit jaar zijn er, zeker wanneer je verschillende dingen wilt zien, wel heel veel keuzemogelijkheden. ,,Stuk voor stuk gedreven artiesten waarvan het voor de meesten echt hun vak is", zo zegt programmeur Natasja Teuben. De cultuurnacht biedt weer veel diversiteit.

John van Amerongen

ProgrammeuJohn van Amerongenrs John van Wijngaarden en Natasja Teuben denken dat het programma helemaal klopt bij het thema 'Verwachting'. Op www.cultuurnacht.nl en in de flyer die vorige week met 't Groentje is verspreid kunt u alle artiesten en tijden en locaties vinden. Suggesties volgen hieronder.

BEELDENDE KUNST In een bijeenkomst voor genodigden wordt woensdag 'De keuze van' geopend waar burgemeester Wouter de Jong 42 werken beeldende kunst voor uitkoos. De expositie is nog tot 30 juni te zien in het paviljoen van Architectuurpark Makeblijde. U kunt daar op zaterdag en zondag terecht om te kijken. Kunst om de Hoek toont tijdens de cultuurnacht twee exposities in het Oude Dorp en het Slingergebied

JEUGD Het programma begint in Cultuurhuis Schoneveld met een programma voor de jeugd met Muziek op Schoot en Muziek onder woorden.

KLASSIEK Yihui Dai opent het programma voor klassieke muziek en koorzang in de Katholieke kerk.

KLEINKUNST Anke Timmer en Esmay Usmany zijn kleinkunstartiesten die op de zolder van de Roskam liedjes zullen brengen. ,,Mooie luisterliedjes en Esmay is ook een verhalenvertelster", zegt Natasja Teuben.

KIM HOORWEG Jazz-zangeres Kim Hoorweg werd gevraagd door Big Band Houten of ze met hen wilde optreden. Ze zei ja. Haar vader Erwin Hoorweg, bekend van de Houdini's  zal in de Big Band de toetsen voor zijn rekening nemen. In de Suite in de Roskam.

SPLINTER Theatergroep Splinter zal bij Van Dort optreden met een speciaal voor de cultuurnacht geschreven programma.

ENTER In het jongerencentrum spelen drie bands uit 'Ik wil in een band'; Illuminatie, Mellow Station en Groove United.

SLINGERGEBIED In het slingergebied rondom Theater Aan de Slinger kunt u  een route langs allerlei voorstellingen op verrassende plekken volgen. Tijgerlelie zal in dit gebied een optreden verzorgen.

DANSEN Houtense jongeren hebben een dansfeest in de Grund. Aan het einde van de avond kan bij De Engel gedanst worden op de muziek van Amber Roots en in de Roskam op de reggae en ska van  Peen.