• Culemborg 700 op het KWC

    KWC

Culemborg 700 op het KWC

CULEMBORG Dat Culemborg dit jaar 700 jaar bestaat gaat ook op het KWC niet ongemerkt voorbij. Dit grote jubileum is voor docenten en leerlingen een bron van inspiratie. In de Culemborgse historie is het thema van de Vrijstad prominent aanwezig en met wat liefde daarbij opgeteld zorgde dat voor een explosie aan creativiteit: Liefde in de Vrijstad. In samenwerking met de werkgroepen historie en religie C700 leverde dit thema een groot scala aan kunstuitingen op.

In vmbo-tl hebben leerlingen fotocollages gemaakt, in havo/vwo zijn gedichten en kunstwerken gemaakt. Andere leerlingen hebben ontwerpen gemaakt voor een dichtbundel. In het winnende ontwerp van de bundel zullen de gedichten ook echt gepubliceerd worden. Dat wordt een heel bijzonder boekje. Binnen alle kunstopdrachten zijn winnaars gekozen die hun werk laten zien in een expositie in een van de aula's op het KWC. Maar de "gouden winnaars" krijgen een plaats in een grote kunstexpositie in de Grote of Barbarakerk in Culemborg. Liefde in de Vrijstad is ook daar de titel. Het Hooglied is de inspiratiebron voor de kunstenaars die daar exposeren.

Op woensdag 4 april om 12.20 uur is de prijsuitreiking aan alle winnaars van de KWC-expositie in de aula, Beethovenlaan 1, Culemborg. Daarvoor komt het organiserend comité C700 met onder andere René van Loenen, een bekende dichter en oud KWC'er. Op vrijdag 6 april is de opening van de expositie in de Grote of Barbarakerk, grote Kerkstraat in Culemborg om 20.00 uur. Tijdens de opening wordt de KWC-dichtbundel gelanceerd en leveren enkele leerlingen hun bijdrage in de vorm van muziek of poëzie.

Iedereen is van harte welkom en de toegang is gratis.