• Gwen start volgend schooljaar op College de Heemlanden en brengt haar eigen laptop mee

    Marleen Biesheuvel

BYOD op College de Heemlanden

HOUTEN Gwen zit in groep 8 op de Montessorischool aan de Korenmolen. Volgend jaar start zij in de brugklas op College de Heemlanden: 'Ik wil later modeontwerpster worden. Ik vind het heel fijn dat ik mijn eigen laptop mee kan nemen en zou graag willen leren ontwerpen op de computer'. Tijdens de informatieavond over Bring Your Own Device begint Gwen te glunderen als er wordt verteld dat in de les soms ook filmpjes op YouTube worden gekeken: 'Ik kijk graag naar de vlogs van Vloggloss op YouTube (red. vlogs over beauty en fashion)'.

Michael Hostyn is docent Nederlands op de school en is een groot voorstander van Bring Your Own Device: "Het contact tussen de docent en de leerling is natuurlijk het allerbelangrijkste. Dat zal niet veranderen. We kiezen ook heel bewust voor Blended Learning; een mix van boeken en digitale leermiddelen. Daarnaast voelen wij ook een verantwoordelijkheid om onze leerlingen op te leiden voor de wereld van morgen. Als leerlingen op onze school afstuderen, willen we dat ze over alle ict-vaardigheden beschikken die ze nodig hebben voor het hoger onderwijs. Hierin is het kunnen omgaan met (nep)informatie, de beschikking over onderzoeksvaardigheden en samenwerkend leren van wezenlijk belang'.

Volgend schooljaar starten alle brugklasleerlingen op De Heemlanden met een eigen device. Op de vraag of Gwen nog iets kwijt wil, zegt ze: 'Ik vind het hartstikke leuk om na de zomer te starten op De Heemlanden!'