• Sander Stam wordt door burgemeester De Jong bedankt voor zijn snelle optreden bij de bermbrand langs de Rondweg

    Gemeente Houten

Burgemeester bedankt bermbrand-held

HOUTEN Burgemeester De Jong heeft Sander Stam officieel bedankt voor zijn heldhaftige optreden vorige week om een bermbrand te blussen langs de Rondweg.

Over de de bertreffende avond vertelt Sander: "Ik parkeerde mijn auto op de middenberm, toen liep ik naar de kofferbak en pakte mijn brandblusser. Ik werkte vanaf achter de rook naar voren. Zodat je de rook niet in je gezicht krijgt, of inademt."

Zijn voornaamste zorg was dat de brand zou overslaan naar het nabijgelegen Wellantcollege. "Hiernaast staat een school en daar loopt ook gras. Mijn idee was om het vuur bij de school weg te houden. Die moest veilig blijven, in mijn ogen."

Al snel was de brandblusser leeg, maar de Houtenaar had nog een plan B. "Aan de overkant heb je water, daar maakte ik een theedoek nat. Daarmee ben ik verder gegaan met alles uitmaken."

Even verderop keken, volgens Sander, zo'n zeventig mensen toe hoe hij het vuur probeerde te blussen. Zij deden volgens hem niets en daar is Sander best een beetje boos over. "Niemand reageerde en het is nog altijd zo dat vele handen licht werk maken'', vertelt hij erover. "Hoe sneller het vuur uit is, hoe beter.''

Burgemeester Wouter de Jong van Houten heeft Sander Stam vrijdagavond bedankt voor zijn heldhaftige actie. ,,Hij woont nu in Nieuwegein, maar hij komt echt uit Houten'', merkt De Jong op. ,,Hij is een goed exportproduct en we zijn supertrots op hem. Hij is een voorbeeld van goed gedrag.'' Stam kreeg uit handen van de burgemeester en enkele brandweerlieden een cadeaubon en een nieuwe brandblusser. (bron: RTV Utrecht / redactie)