• Waar speeltuin en kinderboerderij elkaar vinden

    Irene van Valen

Buitenwereld opent de deuren weer

HOUTEN Binnenkort is jong en oud weer welkom op Buitenwereld Houten. Het is dé plek waar vooral kinderen zich kunnen vermaken en uit kunnen leven in de grote speeltuin of op de kinderboerderij. Zo vinden zij er een stoere survivalbaan en hoge glijbaan. Op de kinderboerderij kunnen zij onder andere kennismaken met de paarden Blaze en Punky, maar ook met de twee ezels, het varken Bella, schapen, geiten, kippen, katten, cavia's konijnen en muizen. Uiteraard mogen verschillende dieren geaaid en geknuffeld worden.

Buitenwereld aan de Keercamp 15 gaat weer open, vaker dan tot nu toe. In de voorjaarsvakantie van 25 februari tot 3 maart elke dag van 13:00 - 17:00 uur. Vanaf 3 maart woensdag tot en met zondag van 13:00 tot 17:00 uur. Vanaf 6 april is de speeltuin op zaterdag en zondag al open om 11:00 uur.

LAMMETJES Het voorjaar nadert. Dat is de tijd dat lammetjes van geiten en schapen worden geboren. De eerste lammetjes worden verwacht rond eind maart. Wie tijdens het eerste weekend daarna naar Buitenwereld komt, wordt getrakteerd op beschuit met muisjes en limonade of koffie. Let voor de precieze aankondiging op de website van Buitenwereld, op social media en berichten in de krant.

VRIJWILLIGERSWERK Lijkt het je leuk om een paar uur per week mee te helpen in Buitenwereld? Wil je bijvoorbeeld helpen met de verzorging van de dieren, bij het organiseren van activiteiten, aan het werk bij de horeca of aan de kassa? Kinderen, maar ook opa's, oma's, vaders en moeders kunnen vrijwilliger worden. Iedereen kan helpen en bijdragen aan wat er gebeurd in Buitenwereld. Mail hen gerust: info@buitenwereld.nl, of kom langs tijdens openingstijden.